Biografie

Ara Halici studeerde aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Hij kreeg les van o.a. Margot Giselle, Wil van der Meer, Gerleen Balstra en Frank Sanders. Naast de opleiding volgede hij diverse workshops bij Jasperina de Jong, Petra Laseur, Perry…
Start > Acteurs > Halici > Ara Halici
Over...

 
Geb.datum:
16-01-1976
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Ara HaliciArtikelen
Fotoverslag
30/11/15

Ara Halici winnaar Gouden Genesius Penning 2015

Voor het eerst is dit jaar een Gouden Genesiuspenning uitgereikt. De gelukkige eerste ontvanger: Ara Halici »
Reportage
08/02/15

Première Lelies 2015 - Opnieuw in bloei

Op 8 februari 2015 vierde het gevangenisdrama Lelies zijn officiële reprise in Antwerpen. Gesprekken met Timo Descamps, Matthew Michel,… »
Perspresentatie
16/01/15

Lelies 2015 - Ga terug naar de gevangenis

Gesprekken met de cast van Lelies, die vanaf februari 2015 een reprise beleeft langs verschillende Vlaamse theaters. Met Timo Descamps, Matthew… »
Reportage
19/02/14

Musicalworld Awards: Prijs voor Dik Trom

De geregistreerde Musicalworld-bezoekers hebben Dik Trom uitgeroepen tot de beste jeugdmusical van het jaar. Musicalworld reikt de Musicalworld… »
Recensie
22/06/12

Kleine show, groot talent!

In de Engelenbak in Amsterdam wordt vijf dagen lang door een vijftal acteurs de musical ‘Alles of Iets’ gespeeld. Op vrijdagavond nam ook Musicalworld… »
Recensie
12/02/12

Gebroeders Leeuwenhart: de beste van de klas

Nangijala lag afgelopen zondag even in Hoorn. Daar ging Theater Terra's De Gebroeders Leeuwenhart in première. Musicalworlds recensie. Ook met… »
Reportage
13/01/12

Gebroeders Leeuwenhart: terug naar Nangijala

Op 12 februari gaat Theater Terra's Gebroeders Leeuwenhart in première. Musicalworld.TV's reportage van een repetitie met Ara Halici,… »
Recensie
20/11/11

Lelies: mannen, liefde, tralies

Met Lelies heeft Judas Theaterproducties wederom een indrukwekkende voorstelling op het toneel gezet. Inclusief Musicalworld.tv's verslag met gesprekken… »
Reportage
08/11/11

Lelies: Het is een mannenwereld

Twee jaar na het succes van Ganesha presenteert Judas Theaterproducties zijn nieuwe pronkstuk: Lelies. Gefilmde reportage van musicalworld.tv»
Recensie
19/09/11

Nog steeds een heerlijk Wild Feest

M-Lab's The Wild Party is terug en trekt de komende weken door Nederland. Zorg dat je uitgenodigd wordt…. »
Perspresentatie
31/08/11

M-Labs Wild Party: feestend door Nederland

M-Labs succesnummer, de dansmusical The Wild Party, komt terug in een tournee langs Nederlandse theaters. Musicalworld.tv toont beelden van… »
Recensie
18/12/10

Dolfje Weerwolfje terug in het theater

Dolfje Weerwolfje keert terug in het theater met een onderhoudende voorstelling, die niet helemaal aan de verwachtingen van Theater Terra in het algemeen… »
Interview
20/08/10

MacBeth: toneelexperiment met musicalmensen

In MacBeth spelen ervaren musicalkrachten met studenten en afgestudeerden van de Frank Sanders' Akademie. We spraken met Oscar de Boer en Hester Schrofer,… »
Recensie
12/05/10

De vermoorde onschuld: een perfect visitekaartje.

De 4e jaars studenten van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater spelen met "De Vermoorde Onschuld" een geweldig geestige voorstelling. »
Interview
18/04/10

Ara Halici - een gesprek met een aanstaand pleegvader.

Ara Halici start in november met de repetities, maar tijdens de Dolfje Weerwolfje dag werd hij al voorgesteld. Wij spraken met hem. »
Recensie
03/05/09

Sjakoo, een gouden voorstelling.

Als Sjakoo leeft is het het einde van de gouden eeuw. De voorstelling zelf verdient echter niets minder dan... goud. »
Interview
24/04/09

Ara, Daniëlle en Simon over Sjakoo

Daniëlle Veneman, Ara Halici en Simon Zwiers werken met de rest van de cast van Sjakoo hard om op tijd klaar te zijn voor de premiere. Wij spraken ze… »
Perspresentatie
21/04/08

Piaf 2008 - oud en nieuw

“Het zal steeds vaker gebeuren dat producties na een aantal jaren weer terugkomen op de planken”, stelt Albert Verlinde. “Maar dan wel met… »
Recensie
30/04/07

Birgit imponeert in Last 5 Years

De laatste 5 jaar. Vijf jaar waarin een relatie ontstaat en kapot gaat. Schrijver Jona (Ara Halici) wordt succesvol, zijn wederhelft Sanne (Birgit Schuurman)… »
Interview
26/03/07

the Last 5 Years

De oorsprong van de musical ‘the Last 5 Years’ neemt ons mee terug naar het begin van het nieuwe millennium. Songwriter Jason Robert Brown heeft net… »
Reportage
24/05/06

Musical Awards 2006

Voor de een het hoogtepunt van het jaar, voor de ander een ons kent ons feestje zonder enige waarde. Over de musicalawards hebben de musicalliefhebbers… »
Perspresentatie
11/05/06

Musicalawards - Nominatielunch in zonnig Amsterdam

Elk jaar is er weer een nieuwe locatie voor de lunch met de genomineerden voor een musical-award. Deze keer was het oog gevallen op de Kas in Amsterdam,… »
Musicalreport
23/03/06

Cabaret

Wat begint als een lieflijke omhelzing eindigt als een dodelijke wurggreep. Het "Cabaret" van de Kit Kat Klub slaagt er volledig in al je zorgen te vergeten,… »
Recensie
15/02/06

Wilkommen, bienvenue, welcome

Een spannende valentijnsavond was het dit jaar zeker. Met de premiere van Cabaret wachtte niet alleen een avondje met jarretels, zwoele dansen, kinky sex-scenes… »
Interview
05/05/05

Sleutelkruid: De paden en barricaden op met schrijver en cast

Na een matineevoorstelling op 5 mei had ik een interview met schrijver Allard Blom en de acteurs: Sabine Beens, Oscar de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt,… »
Recensie
25/04/05

Merrily We Roll Along

Met Merrily we Roll Along heeft het KBvV een mooi staaltje werk afgeleverd. Eigenlijk is iedereen het er wel over eens, met het sluiten van deze afdeling… »
Musicalreport
15/05/04

Cabaret on Broadway

Het is regisseurs Sam Mendes en Rob Marshall gelukt om met hun revolutionaire interpretatie, Cabaret weer de impact te geven die het in 1966 op een Broadway-publiek… »