musical
Biografie

Marleen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam aan de afdeling Theaterschool/Dansacademie. Verder volgde zij in Wenen musical workshops van Steve Barton en diverse zang- en acteerlessen van onder andere Maria Rondèlen en Petra Lasseur.…
Start > Acteurs > Loo > Marleen van der Loo
Over...

 
Geb.datum:
02-01-1970
Website:
zie ook:


Marleen van der LooNIEUWS
01/09/10

Verkoop Een leven zonder jou gestart

Een leven zonder jou won dit voorjaar nog de Musicalmakersbeurs . Dit najaar gaat de nieuwe musical in het M-Lab in première. De kaartverkoop van de tour is nu gestart. »
24/07/07

Reserveer nu voor het bijwonen live shows Evita

Ook altijd het gevoel willen hebben even een ster te zijn? En op de rode loper gefotografeerd te worden? Kom in het najaar dan naar een van de acht live-tv-shows van het AVRO-programma ‘Op zoek naar Evita’ »
18/12/06

Presentatie cast album ‘Cats’

De musical ‘Cats’ tourt alweer een aantal maanden door het land en het gaat goed met deze productie. Op dit moment zijn er al 235.000 kaarten verkocht en pas geleden werd bekend gemaakt dat de musical niet aan het einde van het theaterseizoen stopt, maar doorgaat tot 6 oktober 2007. Ondanks dat ‘Cats’ al eerder in Nederland te zien is geweest en er toen ook een cast album is uitgebracht, wilde Stage Entertainment toch ook van deze nieuwe versie een cast album uitbrengen. Op vrijdag 15 december vond de cd presentatie plaats in het World Forum Theater in Den Haag. Stanley Burleson is in Nederland ‘cat’ van het eerste uur en aan hem de eer om het eerste exemplaar te overhandigen aan Anita Meijer en Marco Bakker.
Vanaf 16 december is de cd in de winkels te koop.

»
16/06/05

Nine-de Musical

Op 25 juni gaat in het openluchttheater van Amersfoort een bijzondere voorstelling in première: NINE, de Musical. NINE is de eerste Nederlandse musicalbewerking van Fellini’s beroemde film 8 1/2 (Otto e Mezzo).
Tot en met 24 juli is deze muziektheaterproductie iedere woensdag t/m zondag te zien in Amerfoort. Daarna gaat NINE het theater in: van 13 t/m 17 september op het podium van het Luxor Theater Rotterdam.

»
07/05/08

Nieuwe musicalacteurs Footloose bekend

Marleen van der Loo en Jeroen Phaff spelen in de musical 'Footloose'. Dat heeft producent Albert Verlinde woensdag bekendgemaakt tijdens RTL Boulevard. »
18/03/13

Marleen van der Loo te zien in Aspects of Love

Vanaf april zal Marleen van der Loo de rol van Rose in Aspects of love delen met Lone van Roosendaal. »
29/08/09

Marleen van der Loo in Mamma Mia!

Marleen van der Loo wordt alternate voor de rol van Donna in de Abba musical Mamma Mia van producent Stage Entertainment. »
25/04/13

Marleen van der Loo in Love Story

Komend theaterseizoen zal Marleen van der Loo te zien zijn in Love Story, samen met Celinde Schoenmaker en Freek Bartels. »
28/07/08

Marleen van der Loo als Ambassadrice voor het goede doel

Marleen van der Loo mag dan afscheid hebben genomen van haar poezelig karakter in de musical Cats, zij toont echter nog steeds een band met deze pluizige wezentjes. »
08/04/07

Kitten Class bij Cats in Carre

Castleden van de musical Cats hadden van de week de eer de allereerste Kitten Class te volgen in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam. Voor hondeneigenaren bestaat het al langer, maar nu kunnen ook kitteneigenaren een workshop volgen over de opvoeding van kittens: de Whiskas Kitten Class. Een informatieve stoomcursus met praktische tips om de kitten en zijn gedrag beter te begrijpen. In het decor van Cats zaten Anouk van Nes, Marleen van der Loo, Roberto de Groot en twee katten uit de voorstelling in de schoolbankjes aandachtig te luisteren naar de presentatie.

»
09/11/06

Friends in Concert: Musicalvrienden zingen voor musicalfans

Vier vrienden uit het musicalvak die samen zingen wat ze leuk vinden met een fantastische band, dat is Friends in Concert. Marleen van der Loo (Cats), Carolina Dijkhuizen (Jungleboek), Jeroen Phaff (the Wiz/Chess) en Rolf van Rijsbergen (Rembrandt) brengen een hommage aan twee hedendaagse musical componisten, namelijk Ad van Dijk en William Finn.
Dit doen zij samen met special guest (en vriendin) Pia Douwes!!

»
26/05/10

Donna & the Dynamo’s op The Hague Pride

Marleen van der Loo, Anouk van Nes en Mylène d’ Anjou zullen zaterdag 12 juni om 1 uur The Hague Pride openen. »
26/03/10

Cast 1953 De Musical nagenoeg rond

De cast voor 1953 De Musical is nagenoeg rond. Zo zal onder andere Marleen van der Loo is komend theaterseizoen te zien in deze nieuwe theaterproductie, »