10.000e Phantom op Broadway

Datum: 11-02-12
Bron: Playbill
Zie ook: website The Phantom Of The Opera

Met de matinee voorstelling van 11 februari viert de Broadway productie van Andrew Lloyd Webber's 'The Phantom Of The Opera' 10.000 voorstellingen in het Majestic Theatre in New York.

Na de matinee worden de hoofdrolspelers Hugh Panaro (Phantom), Trista Moldovan (Christine) en Kyle Barisich (Raoul) op het podium vergezeld door Gillian Lynne de choreografe van de musical om een speciale internationale videoboodschap te introduceren.

'The Phantom Of The Opera' is Broadway's langst lopende voorstelling ooit. Dit record werd gevestigd toen op 9 januari 2006 de 7.486e voorstelling werd gespeeld.

De musical ging op Broadway van start op 9 januari 1988 en beleefde de première op 26 januari 1988 met de originele Londense cast Michael Crawford, Sarah Brightman en Steve Barton.

In oktober 2010 vierde de Londense productie de 10.000e voorstelling en de voorstelling speelt nog steeds met veel succes in Her Majesty’s Theatre aan Haymarket. ‘The Phantom Of The Opera’ won 60 grote theaterprijzen waaronder zeven Tony Awards en drie Olivier Awards.

Wereldwijd heeft de musical al zo’n 3.2 miljard opgebracht en overtreft daarmee de recette van welke film of theaterstuk dan ook. ‘The Phantom Of The Opera’ heeft gespeeld in 145 steden in 27 landen en is gezien door meer dan 130 miljoen mensen. Momenteel speelt de voorstelling nog in Londen, New York, Boedapest, Las Vegas, Tokyo en Johannesburg.

Musicalnieuws
De huidige Broadway Phantom en Christine : Hugh Panaro en Trista Moldovan © Joan Marcus


reacties

11-02-12 @ 19:13
Wat fijn dat deze musical nog steeds zo'n succes is grin
Dat meen ik oprecht.
11-02-12 @ 19:44
Heeft iemand enig idee tot wanneer deze cast blijft spelen?


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst