Wisselend succes Musicalfestivals

Datum: 13-09-10


In het duitstalige gebied vinden iedere zomer de nodige openlucht musicalfestivals plaats. De balans aan het einde van de zomer loopt nogal uiteen: de één boekte records, de ander had catastrofale bezoekersaantallen.

Recordomzet werd er geboekt in Thun. De resultaten van Tecklenburg, Staatz en Magdeburg waren naar behoren. In Amstetten en Bad Hersfeld waren de bezoekersaantalen echter bedroevend. Kortom, de seizoensbalans voor de openlucht podia in het duitstalige gebied valt nogal wisselend uit. Als gevolg van de slechte resultaten moet Bad Hersfeld in de toekomst van 1/5 van haar budget afzien. In Amstetten denkt men erover om de opzet om een voor Oostenrijk nieuwe musical te presenteren los te laten.

Het succecvolste Openlucht Musicalpodium stond dit jaar in Zwitserland. De oeropvoering van het op een lokale legende gebaseerde "Dällebach Kari" bij het meer van Thun, trok maar liefst 76.000 bezoekers. In Thun waar in het verleden producties als J.C. Superstar, Elisabeth en Les Miserables stonden, is dit de best bezochte voorstelling ooit. Naar de producties 3 Musketiere en West Side Story op het openluchtfestival van Tecklenburg kwamen ongeveer 63.000 toeschouwer kijken. Dat is ongeveer gelijk aan de resultaten van vorig jaar. De organisatie is tevreden met de resultaten omdat men zegt veel last te hebben ondervonden van de extreme warmte in juli en het WK-voetbal.

Alhoewel er op Carmen-Ein Deutsches Musical nog steeds 68.000 toeschouwers afkwamen in Bad Hersfeld, lag het aantal ruim beneden de geplande 93.000. De slechte kritieken die de productie ontving zullen hier ongetwijfeld mede debet aan zijn. De Full Monty in Amstetten had helemaal een dramatisch seizoen. Er kwamen slecht 8065 mensen kijken. De organisator zegt nu voor de toekomst het artistieke belang achter het economische belang te stellen. Daarbij kan dan ook de regel van het festival om alleen voor Oostenrijk nieuwe producties op te voeren, komen te vervallen.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst