“Elphi” en “Galinda” vliegen uit over Oz

Datum: 27-09-10


Na een jaar is de speeltijd van Wicked in Sydney tot een einde gekomen. Gisteravond speelden de heksen uit Oz hun laatste voorstelling in het Capitol Theatre.

Het einde van het Sydneyseizoen betekent dat de cast van Wicked een korte vakantie kan nemen, alvorens de productie op tour gaat langs andere Australische steden als Brisbane en Adelaide. Patrice Tipoki speelde echter het afgelopen weekend voor de laatste maal de rol van Elphaba. De actrice die de rol overnam nadat de oorspronkelijke eerste cast Amanda Harrison de show verliet, gaat niet mee op de aanstaande tour. Wicked in Australiƫ is een doorslaand succes geweest voor producent John Frost. Hij herschreef alle regels over musicalmaketing en over hoe een musical op een manier te presenteren dat het een integraal onderdeel van het toerisme wordt in de stad waar gespeeld wordt. Alhoewel dit concept succesvoller was in Melbourne dan in de moeilijkere Sydneymarkt, heeft Wicked ook een grote impact gehad op de havenstad en haar theaterbezoekers.

In de tussentijd krijgt Jersey Boys juichende kritieken en doet de musical goede zaken als de enig overgebleven grote musical in de stad. Vorige week werden de verkooprecords van het Theatre Royal gebroken: Jersey Boys boekte de hoogste weekomzet van het theater ooit. De producenten van Jersey Boys hebben er alle vertrouwen in dat ze langer in Sydney zullen verblijven dan Wicked.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst