Duitse première musical Rocky in 2012

Datum: 19-11-11
Bron: Hamburger Abendblatt


Komende zondag presenteert Stage Entertainment tijdens eens persconferentie de plannen voor de wereldpremière van de musical 'Rocky' in Hamburg.

De rechten van 'Rocky' liggen bij Sylvester Stallone die de figuur Rocky Balboa vertolkte in de diverse films. De eerste reading van de musicalversie vond plaats in april 2011 in New York.

Verantwoordelijk voor het script van de musical is Thomas Meehan. De teksten en muziek zijn van Lynn Ahrens en Stephen Flaherty die eerder musicals schreven als bijvoorbeeld 'Ragtime', 'A Man Of No Importance', 'Dessa Rose' en 'Seussical'.

'Rocky - Fight From The Heart' is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Stage Entertainment. Naar verluidt zal de musical komende zondag in aanwezigheid van Stallone worden gepresenteerd.

De wereldpremière van 'Rocky - Kampf von ganzem Herzen' zal plaatsvinden in de herfst van 2012 in het Operettenhaus in Hamburg en zal daar 'Sister Act' vervangen. Mogelijk maakt 'Rocky' later de overstap naar het nieuwe theater in de Hamburger Hafen dat in voorjaar 2014 geopend zal worden.

De musicalversie van 'Rocky' zal het plot van de eerste film getrouw volgen. Die eerste film won in 1976 de Oscar voor beste film. De musicalversie zal zich concentreren op ongeveer vijf hoofdkarakters, met een klein ensemble en een bescheiden orkest. Mogelijk is 'Rocky' in 2013 op Broadway te zien.

Musicalnieuws

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst