Willemijn Verkaik is Wicked Personality of 2011

Datum: 09-01-12


Willemijn Verkaik heeft vannacht de titel ‘Wicked Personality of 2011’ gewonnen. Deze titel heeft zij behaald via de wereldwijde blog ‘Broadway is Wicked’, die hiervoor een poll heeft gelanceerd.

Willemijn speelt momenteel de hoofdrol van Elphaba in de musical Wicked in het AFAS Circustheater in Den Haag. Willemijn won met 55% van de in totaal 590.000 uitgebrachte stemmen. In de jaren dat Wicked wereldwijd te zien is, is Willemijn de enige actrice die deze rol al ruim 3 jaar speelt, doordat ze deze rol al eerder in Duitsland vertolkte. Tevens is zij de enige die het bekende nummer “Defying Gravity” in drie talen heeft gezongen (Nederlands, Engels en Duits).

Wicked vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Wicked, met onder anderen Willemijn Verkaik, Chantal Janzen en Jim Bakkum is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

reacties

10-01-12 @ 22:31
Leuk voor Willemijn!!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Wicked


Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2011
Genre: Sprookje

Meer info? Klik hier

Willemijn Verkaik

musical


Meer info? Klik hier