Ruud van Overdijk is Koning Arthur

Datum: 09-04-12


Van Uden Theaterproducties en ID evenementen bundelen hun krachten en presenteren de familiemusical ‘Arthur en de Strijd om Camelot’. Met Ruud van Overdijk in de rol van Koning Arthur.

Iedereen kent het verhaal over koning Arthur en de ridders van de ronde rafel. Deze mythische legende spreekt al vele generaties tot de verbeelding. Thema’s als gelijkheid, moed, vriendschap en liefde worden al jaren dankbaar gebruikt in films, serie’s, boeken, liedjes en voorstellingen.
Met deze splinternieuwe musical nemen mij de hele familie mee terug in de tijd om te genieten van dit eeuwenoude verhaal.

Duik samen met Arthur in het spannendste en meest swingende musical avontuur van het komende theaterseizoen.

Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Vaak droomt hij dan ook weg bij de verhalen over zijn grote held Koning Arthur.

Als hij tijdens een heftige storm geraakt wordt door de bliksem, ontwaakt hij, vol verbazing, in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie Guinevere en de stoere ridder Lancelot.
Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt zal de baas worden van het land. Helaas voor de nieuwe vrienden, is ook de kwaadaardige popdiva Morgana op zoek naar het magische voorwerp. Samen met haar domme hulpje Mordred zet ze alles op alles om Arthur te dwarsbomen.

Wie zal als eerste het zwaard vinden? En wie zal Koning(in) worden van het land?
De Arthur-legende is speciaal voor de hele familie vertaald naar een hippe, humorvolle en
avontuurlijke familiemusical. Een musical over moed, vriendschap, familie en liefde.....

De hoofdrol van Arthur zal gespeeld gaan worden door niemand minder dan Op zoek naar Zorro-finalist Ruud van Overdijk. De rol van Popster/Slechterik Morgana is in perfecte handen van Janneke van Dooren (Crazy Shopping, Sprookjesboom), Ilse Spruijt (Roodkapje de musical, Prins en Ploes) zal de mooie Guinevere van de nodige pit gaan voorzien en Leon van Uden (Prins en Ploesde musical, Karel de Kok) zal de rollen van Mordred en Lancelot gaan spelen.
De prachtige muziek wordt gemaakt door Bas van den Heuvel (Muziek voor Idols, X-Factor, Op zoek naar... etc.).

http://www.arthurdemusical.nl

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Arthur en de strijd om Camelot

musical

Producent: I & L Entertainment
Jaar: 2013
Genre: Familie

Meer info? Klik hier