Samenwerking Willemijn Verkaik en Richard Groenendijk

Datum: 23-05-12


Willemijn Verkaik, momenteel te zien als de groene heks Elphaba in de musical Wicked, gaat samenwerken met cabaretier Richard Groenendijk.

Verkaik, die onlangs werd verkozen tot ‘Most International Wicked Personality 2011’, geeft op 26 juni een eenmalig concert ‘As I am’ in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Zij benaderde de cabaretier om de aankondigingteksten tussen de nummers voor haar te schrijven

"Ik zou natuurlijk gewoon zelf de nummers droog kunnen aankondigen, maar ik wilde het allemaal net wat theatraler. Ik heb genoeg anekdotes die leuk zijn om te gebruiken maar om de vertaalslag naar theater te maken is niet mijn vakgebied. Een tijd geleden zat ik in de zaal bij Richard en heb toen zo gelachen dat ik meteen wist: hem ga ik vragen om me te helpen bij mijn concert”, aldus Willemijn Verkaik.

Groenendijk: “Ik zag Willemijn jaren geleden in Duitsland als Killer Queen in de musical ‘We Will Rock You’ en werd volledig weggeblazen. Als Elphaba is ze helemaal fenomenaal. Wát een talent. Ik vind het dan ook erg leuk om met haar samen te werken. Het worden geen hele lange conferences maar luchtige teksten waardoor de show ook wat humor krijgt.
Zo vertelde ze me een verhaal over de tijd dat ze nog in een vakantiepark tussen de tafels met gillende kinderen in een slechte jurk, de menigte stond te animeren. Van Centerparcs naar het AFAS Circustheater zeg maar. Kijk, dat soort verhalen kan ik wel wat mee.”

Het concert ‘As I am’ van Willemijn Verkaik is op 26 juni aanstaande in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tevens is ze ook nog steeds te zien in de musical Wicked.
Richard Groenendijk speelt vanaf augustus de hoofdrol in de musical ‘YabYum, circus van de nacht’ en vanaf maart 2013 gaat zijn soloprogramma ‘Alle Dagen’ wegens groot succes in reprise.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Willemijn Verkaik

musical


Meer info? Klik hier