King Kong the Musical update

Datum: 11-10-12
Bron: 3 FM


In de nieuwe musical over King Kong zitten bijdrages van o.a Elbow-frontman Guy Garvey, de mannen van Justice en Massive Attacks Robert Del Naja.


Het klassieke verhaal over de gigantische gorilla King Kong uit 1933 wordt weer bewerkt. Dit keer tot een nieuwe musical die volgend jaar in het theater te zien is. In deze nieuwe Australische productie genaamd King Kong - the Eighth Wonder of the World zitten muzikale bijdrages van een aantal bekende namen.

King Kong, Guy Garvey en meer
Theaterbezoekers van de monsterproductie krijgen muziek van het Franse DJ-duo Justice, Massive Attack-oprichter 3D (Robert Del Naja), Elbow-frontman Guy Garvey, zangeres Sarah McLachlan en electroband the Avalanches te horen.

Oude en nieuwe muziek in King Kong
De Britse producer en componist Marius de Vries is verantwoordelijk voor de hele soundtrack van de musical, die een mix wordt van nieuwe maar ook oude muziek, waaronder de jaren '30 showtunes 'I Wanna Be Loved by You' en 'Get Happy'. Marius de Vries was eerder al betrokken bij de soundtrack van films als Moulin Rouge! en Romeo & Juliet en produceerde nummers van o.a. Bjork, Madonna en Elbow.

Al eerder berichtte Musicalworld over King Kong the Musical

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst