M-Lab zet crowdfunding in voor nieuwe musical Otis

Datum: 05-11-12


Vandaag is via de crowdfundingsite http://www.voordekunst.nl een campagne gestart om extra geld op te halen om de voorstelling Otis met live band te kunnen spelen i.p.v. enkel piano. Donaties die deze week binnenkomen worden verdubbeld.

De campagne loopt tot en met maandag 24 december aanstaande.
Hier bovenop komt dat het Amsterdams Fonds voor de Kunsten het bedrag dat tussen 4 en 8 november aanstaande voor Otis opgehaald wordt, verdubbelt vanwege het tweejarig bestaan van Voordekunst.

Otis is gebaseerd op Shakespeare's Othello. De nieuwe tekst en muziek zijn van Karina Kroft en Frans Heemskerk. De begroting voor Otis laat slechts de begeleiding door één pianist toe, maar de muziek van Otis komt zoveel meer tot zijn recht als die aangevuld wordt met percussie en viool. Emoties als liefde, jaloezie, verraad en wanhoop vragen om een steviger geluid van een orkest. Door deze andere vorm van financiering waarborgt M-Lab, ondanks het wegvallen van de meerjarige overheidssubsidie, de kwaliteit van de producties.

Otis-hoofdrolspeelster Brigitte Heitzer (bekend van Evita en Miss Saigon) vult aan: "Het is erg belangrijk dat het genre musical zich blijft ontwikkelen, niet alleen met grote, commerciële producties, maar met name door nieuw Nederlands repertoire waarvan Otis een mooi voorbeeld is. Steun M-Lab en geef Otis de kans die de productie verdiend. Daarmee draagt u ook nog eens bij aan de ontwikkeling van musicals in Nederland."

In ruil voor een donatie aan Otis biedt M-Lab diverse exclusieve tegenprestaties aan: van een mp3 van een nummer uit de voorstelling tot het mogen bijwonen van belangrijke momenten van het productieproces zoals de eerste scriptlezing. Steunen kan vanaf € 10,- via http://www.voordekunst.nl.

Voordekunst is een website waarop kunstprojecten in wording op zoek zijn naar aanvullende financiering door particulieren en bedrijven. Voordekunst versterkt het maatschappelijke draagvlak voor kunst. In een tijd dat er vanuit de overheid alsmaar minder wordt besteed aan kunst en cultuur kunnen particulieren en bedrijven het verschil maken.

Donaties die deze week ( 4 tot en met 8 november) worden gedaan, worden door het Amsterdams Fonds voor de Kunst verdubbeld.

http://www.voordekunst.nl
http://www.m-lab.nl


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

M-Lab

musical

Producent: M-Lab
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier