2 toekenningen MusicalMakersBeurs 2010

Datum: 02-06-10


Niet één, maar twee producties hebben afgelopen maandag een Musicalmakersbeurs gekregen, en zijn dus komend seizoen in het theater te zien.

Frank Sanders, voorzitter van Stichting TeksTpieremenT, reikte 31 mei in Carré twee beurzen uit aan jonge, talentvolle, musicalmakers. Op voordracht van de jury gevormd door Ruud Bos, Paul van Ewijk, Eddy Habbema, Frank Sanders, Peter P.Tobi en Simone de Waard, werden twee inzendingen gehonoreerd met elk € 5.000,-. De beurs stelt winnaars (mede) in staat om hun plannen te verwezenlijken en daadwerkelijk op het podium te krijgen. Wij bevelen de winnaars van harte in uw belangstelling aan!


DE WINNAARS ZIJN

* MUSIX PRODUCTIONS
(creative team: Rory Six, Kai Hüsgen, Ellen de Clercq e.a.)
met hun aanvraag t.b.v. de productie
“EEN LEVEN ZONDER JOU”

Uit het juryrapport:
“Mooie muziek en een dramatisch gegeven. Dit is echt musical. Een vroeg gestorven moeder heeft brieven achter gelaten voor de belangrijke momenten in het leven van haar zoon; maar als hij verliefd wordt, leidt dat tot problemen….”. Hoewel er veel tranen op de loer liggen is het een prachtig gegeven dat het verdient ondersteund te worden met € 5000,-.”.

en

* DORIEN HAAN & MARK HAAYEMA
met hun aanvraag t.b.v. de productie
“AVONDROOD”

Uit juryrapport:
“Wat een góed idee: een komisch, muzikaal poppenspel voor volwassenen over allerlei verwikkelingen tussen bewoners van een bejaardenhuis in tijden van financiële crisis. Avenue Q meets Man Bijt Hond. Er is humor er zijn goede vondsten. De jury vindt het een origineel en hoopvol initiatief, dat het verdient gestimuleerd te worden met € 5000,-.”.

Mark Haayema had al van zijn bijdrage verteld in het Sprookjesboom-interview wat Musicalworld met hem had. Over Een leven zonder jou kun je over enkele weken meer lezen op Musicalworld.
Musicalnieuws

reacties

02-06-10 @ 14:20
Leuk!
Dorien en Mark uit Ja Zuster Nee Zuster.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Een leven zonder jou

musical

Producent: Musix Productions vzw
Jaar: 2010
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Pieter Van Nieuwenhuyze

musical


Meer info? Klik hier