Peter Lusse en Kiki Classen in ‘Niet voor de Poes’

Datum: 22-05-08


Zondag 25 januari 2009 gaat de komedie ‘Niet voor de Poes’ in première met in de hoofdrollen Peter Lusse en Kiki Classen.

In dit ‘Pretty Woman’-achtige toneelstuk raken twee mensen die niets met elkaar gemeen lijken te hebben, onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Niet voor de Poes’ wordt geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Producties en zal door het hele land te zien zijn.

Niet voor de Poes
In ‘Niet voor de Poes’ laat Felix, een nogal stoffige intellectuele schrijver, zijn overbuurvrouw Doris het huis uit zetten vanwege betalend mannelijk bezoek. Doris is razend en besluit die nacht bij hem aan te kloppen. Tot grote schrik en ergernis van Felix is ze ook niet meer van plan om weg te gaan.
Als een wervelwind stormt ze zijn leven binnen. Niets uit hun werelden lijkt elkaar te raken. Doris gelooft nog steeds dat zij een tijdelijk werkeloos actrice is en voelt zich niet erg serieus genomen door Felix die haar continue kleineert. Terwijl ook Felix zichzelf voor de gek houdt als weinig succesvol schrijver wiens schrijfsels bol staan van nepemoties en waanideeën. Dit leidt tot de meest flitsende en komische gesprekken tussen beiden. Waarin ze elkaar kwetsen, frustreren, uitdagen en uiteindelijk … aan elkaar verknocht raken.

Cast en creatives
‘Niet voor de Poes’ wordt gespeeld door Peter Lusse en Kiki Classen. Kiki Classen werd in de jaren ’80 bekend door haar rol als Wiep in de tv-serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Classen speelde in de tv-serie ‘Diamant’, de Franse filmproductie ‘Vincent et Moi’ en Theo van Gogh’s ‘Au’. Op theatergebied was Classen te zien in de toneelstukken ‘TABU’ en ‘Suiker’, de musical ‘Wat Zien Ik?!’ en de twee theaterstukken van ‘Zeg ‘ns AAA’.

Peter Lusse werd bij het grote publiek bekend als Eddy in de tv-serie ‘Vrienden voor het Leven’. In het theater was hij o.a. te zien in de toneelstukken ‘The Odd Couple’ en ‘Het Zakkendiner’, het theaterprogramma ‘Schoudervulling’ en in ‘Rembrandt de musical’.
Naast zijn rol van Felix, tekende Peter Lusse ook voor de vertaling van ‘Niet voor de Poes’. De regie is in handen van Caroline Frerichs die eerder o.a. werkzaam was bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (‘Company’, ‘Follies in Concert’ en ‘A Little Night Music’) en V&V Entertainment (‘Little Shop of Horrors’ en de klucht ‘Een Rits te Ver’).

Producenten
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordelijk voor de theatersuccessen ‘Pietje Bell, de Musical’, ‘Zeg ‘ns Aaa, het Toneelstuk’, ‘Wat Zien Ik?!’, en ‘Nacht, Moeder’. Dit seizoen brachten zij ‘De Fabeltjeskrant’ en een vervolg op de theaterversie van ‘Zeg ‘ns Aaa’. Volgend seizoen brengen zij naast ‘Niet voor de Poes’ ook een musicalversie van ‘Op Hoop van Zegen’ en een nieuwe Nederlandse versie van de musical ‘Cabaret’.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst