Ara Halici zingt in Follies Bergere

Datum: 10-06-06


Ara Halici, hoofdrolspeler uit de musical Cabaret, reist zondag af naar de wereldberoemde
Parijse nachtclub de Folies Bergere. Op maandag 12 juni zal hij hier het liedje ‘Je m’en fous’ vertolken. Dit is de Franstalige uitvoering van ‘Laat maar waaien’ dat Ara in de Nederlandse versie van Cabaret in zijn rol als Master of Ceremonies zingt. In Parijs speelt de musical Cabaret vanaf 14 oktober 2005 in de Folies Bergere. Net als in Koninklijk Theater Carré, ziet het publiek hier de provocerende versie van de musical van regisseur Sam Mendes en choreograaf/co-regisseur Rob Marshall.In Amsterdambeleeft Cabaret op 2 juli 2006 haar laatste voorstelling. In Parijs is de musical nog tot 27 oktober 2006 te zien.

Zingen in het Frans gaat Halici goed af. ‘Ik vind het een prachtige taal om in te zingen, dat helpt enorm.’ Het liedje ‘Laat maar waaien’ is volgens Ara het meest menselijke liedje dat hij in Cabaret zingt. ‘In ‘Laat maar waaien’ toont de Master of Ceremonies voor het eerst zijn ware gevoel en valt de charade weg’, aldus Ara. In 2005 ontving Halici de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in Merrily We Roll Along . Op 22 mei 2006 ontving hij voor de tweede keer in zijn carriere een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol voor Cabaret. Ara Halici speelde ook in musicals als Peter Pan, Alladin en Merrily We Roll Along en Revue?!.

Folies Bergere
Ara zingt in de Folies Bergere op verzoek van Stage Entertainment France. Cabaret is de eerste productie van deze nieuwe Franse theaterpoot van Joop van den Ende Theaterproducties. Op 14 oktober 2005 beleefde Cabaret haar Franse premiere in de beroemdste échte nachtclub ter wereld: de Folies Bergere. Deze ‘music hall’werd vooral beroemd in de periode rond de vorige eeuwwisseling. In 1869 gebouwd als hetoperahuis Folies Trévise, werd het in 1872 omgedoopt in Folies Bergere.
Vooral in de jaren twintig van de afgelopen eeuw werd het een veelbesproken nachtclub aangezien de danseressen in die periode steeds schaarser gekleed gingen. Net als Koninklijk Theater Carré, is ook de Folies Bergere omgetoverd tot de legendarische Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub, waar de musical Cabaret zich afspeelt.

Decadente Kit Kat Klub
Het verhaal van Cabaret speelt in het Nazi-Duitsland van de jaren dertig, wanneer deNazi’s hard op weg zijn het Derde Rijk te stichten. In de Berlijnse nachtclub de Kit Kat Klub, doen het zangeresje Sally Bowles en de gladde ceremoniemeester van de club hun best om de Duitsers met decadent vermaak hun ongemakkelijk trieste leven te laten vergeten.
Cabaret legt de innerlijke gevoelens bloot van de Duitse samenleving aan de vooravond van het opkomende Nazi regime. Wanneer de greep van de Nazi’s steeds klemmender wordt, blijft men in de decadente Kit Kat Klub met onge�venaarde ironie van het leven genieten en
gooit men elke realiteitszin overboord.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Cabaret

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2006
Genre: Cult

Meer info? Klik hier

Ara Halici

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 16-01-1976

Meer info? Klik hier