Ook Brigitte Heitzer in Miss Saigon

Datum: 21-03-11
Bron: Stage Entertainment


Naast Stanley Burleson (De Regelaar), Na-Young Jeon (Kim) en Ton Sieben (Christopher Scott) zal ook Brigitte Heitzer een hoofdrol gaan spelen in de musicalklassieker Miss Saigon. Brigitte gaat de rol van de Amerikaanse Ellen vertolken.

Brigitte speelde eerder rollen in Passion, Beauty and the Beast en Tarzan en vertolkte na het winnen van het AVRO programma Op Zoek Naar Evita de titelrol in de gelijknamige musical. In seizoen 2009-2010 speelde ze de hoofdrol in All Shook Up - Love Me Tender (Nathalie/Ed) en momenteel is Brigitte te zien in de musical Petticoat (alternate Chantal Janzen in de rol van Patricia Jagersma).

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Christopher Scott wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van De Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft.

Miss Saigon beleefde op 24 november 1996 haar tot nu toe enige Nederlandse première in het Circustheater in Scheveningen. Na 908 voorstellingen en 1.559.605 bezoekers viel het doek definitief op 4 juli 1999. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door onder anderen Linda Wagenmakers (Kim), Tony Neef (Chris) en Willem Nijholt (De Regelaar).

Foto: Roy Beusker

reacties

21-03-11 @ 15:47
Had ik nooit aan gedacht, maar wat een goede keuze nu ik het zie :O !
21-03-11 @ 15:49
Wat geweldig, ga er zeker heen!!
21-03-11 @ 16:25
Heeeeeel vet!
23-03-11 @ 08:24
joepie...super! Ze was de eerste aan wie ik dacht voor die rol toen ik hoorde dat Miss .Saigon kwam


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Brigitte Heitzer

musical

Geb.datum: 23-08-1979

Meer info? Klik hier