Cast Oorlogswinter bekend

Datum: 08-09-11


De verdeling van de volwassen rollen in Oorlogswinter van het NJMT is bekend. Naast Soy Kroon als Michiel zullen onder andere Timo Descamps, Hans Lemmen en Addo Kruizinga te zien zijn.

De hoofdrol van de bijna zestienjarige Michiel zal worden vertolkt door Soy Kroon, die eerder ook in de NJMT-productie Kruistocht in Spijkerbroek te zien was. Ook een aantal andere acteurs uit die productie is in Oorlogswinter te zien. Janke Dekker speelt moeder/barones, Timo Descamps vertolkt de rol van de neergestorte piloot Jack, en Bart van der Meer speelt de NSB'er Schafter. Ook Amy Egbers, die Erica van Beusekom zal vertolken, en Pelle Smit, die verzetsjongen Dirk speelt waren eerder in Kruistocht in Spijkerbroek te zien.
Musicalworld was enige tijd geleden bij de auditie van Hans Lemmen voor de gewilde rol van oom Ben en hij kruipt nu ook daadwerkelijk in de huid van Oom Ben. Meester Postma zal worden gespeeld door Addo Kruizinga.

De musical Oorlogswinter is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw en gaat op 1 oktober in het Zaantheater in première. Oorlogswinter speelt zich af in de winter van 1944-1945 en vertelt het verhaal van Michiel van Beusekom, die in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog gaandeweg betrokken raakt bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

Cast hoofdrollen (De Vlank Cast en Lagezande Cast)
Michiel van Beusekom: Soy Kroon en Kai Vasmel/Mitch Blaauw
Erika van Beusekom: Amy Egbers en Manon Franken
Jochem van Beusekom: Marc Gonkel en Tim de Jonge
Barones/moeder: Janke Dekker en Eefje Thomassen
Piloot Jack: Timo Descamps en Joey Mensink
Dirk Knoppers: Pelle Smit en Marco van ‘t Wout
Oom Ben: Hans Lemmen en Igmar de Haan
Schafter: Bart van der Meer en Ed Nouwen
Meester Postma: Addo Kruizinga en Diederik Rep
Jannegien: Vera Huibregtse en Karin Bakker


Regie: Rogier van de Weerd
Artistieke leiding: Joanna Woud

Script: Marc Veerkamp

Songwriter: Janke Dekker

Compositie en arrangementen: Klaas van Donkersgoed en Marieke van Diepen

Choreografie: Eefke Heitbrink
Kostuums en styling: Jaap Dijkhuis

Lichtontwerp: Roan Lo-A-Njoe

Fotografie: Wim Lanser

Artwork: Crea Bea
Uitvoerend producent: NJMT

Producent: Producent & CO
http://www.oorlogswinterdemusical.nl
reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Oorlogswinter de Musical


Producent: NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) i.s.m. Producent & Co
Jaar: 2011
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Janke Dekker

musical


Meer info? Klik hier