cast the Wiz opent Ballonfiësta

Datum: 24-08-07


Op woensdagavond 22 augustus zijn drie hoofdrollen van de swingende feelgood musical The Wiz in een hete luchtballon gestapt om de 24e Ballonfiësta Barneveld te openen.

Deze swingende musical van Joop van den Ende Theaterproducties zal op 17 oktober voor het laatst te zien zijn in het Beatrix Theater in Utrecht. Om die reden wilden ze nog één keer de show stelen door net als in de musical zelf, nu in het echt in een ballon te gaan varen. In volledig kostuum werden Dorothy (Nurlaila Karim), Laffe Leeuw (Peter Rijnbeek) en Blikkeman (Jerrel Houtsnee) uitgezwaaid om te vertrekken en het Barneveldse luchtruim te verkennen.

Ballonfiësta Barneveld
De in 2003 opgerichte Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld heeft als doel om, via het organiseren van een Ballonfiësta te Barneveld, fondsen te werven voor lokale sociaal-maatschappelijke doelen.
Dit jaar wordt van 22 tot en met 25 augustus voor de 24e keer de Ballonfiësta Barneveld georganiseerd op de Koeweide, gelegen in het Schaffelaarse bos, achter het kasteel de Schaffelaar. Jarenlang is de organisatie erin geslaagd om een fantastisch 4-daags evenement neer te zetten waar jong en oud veel plezier aan beleven.

The Wiz: het verhaal
The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, vertelt het verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) die de weg kwijtraakt van huis en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Ze ontmoet de meest onwaarschijnlijke personages, humoristische en ontroerende momenten volgen elkaar in rap tempo op. De hoofdrollen worden, vertolkt door Nurlaila Karim, Jamai Loman, Jim de Groot, Danny Yanga, Jerrel Houtsnee, Peter Rijnbeek, Mathilde Santing, Sophia Wezer en Nicòle Berendsen. Op woensdag 17 oktober 2007 is The Wiz voor het laatst te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Ruim een jaar na de première valt het doek definitief voor The Wiz. Dit jaar ontving The Wiz de ANWB Publieksprijs voor Beste Grote Musical.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Wiz, the

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2006
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier

Jerrel Houtsnee

musical


Meer info? Klik hier