Componist A Chorus Line overleden.

Datum: 09-08-12


Marvin Hamlisch, componist van onder andere de musical A Chorus Line, is afgelopen maandag overleden.


De Amerikaanse componist en arrangeur Marvin Hamlisch is maandag overleden.Hamlisch is vooral bekend van zijn filmmuziek; hij componeerde voor ruim 40 films. In 1973 won hij maar liefst 3 Academy Awards (Oscars) in hetzelfde jaar. Voor The way we were ontving hij er twee (best original dramatic score en best original song voor de titelsong, en voor de best original song score voor The Sting.
Maar ook maakte hij de muziek voor diverse theatervoorstellingen, die met wisselend succes zijn ontvangen. De bekendste is natuurlijk A Chorus Line, dat ook de Pulitzer Prize for Drama won en dat 10 jaar later werd verfilmd. Surprise Surprise uit dze verfilming kreeg toen weer een Oscar-nominatie. Daarnaast componeerde hij onder meer They're Playing Our Song (1978) , Smile (1986), Sweet Smell of Success: The Musical (2002) en Imaginary Friends (2002) .

Marvin Hamlisch is 68 jaar geworden.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst