Cystine Carreon in Pluk van de Petteflet

Datum: 22-02-14


10 jaar nadat Pluk van de Petteflet in het theater te zien was keert hij weer terug in het theater. Ditmaal met twee kinderen in de rollen van Pluk en Aagje, aangevuld met volwassenen, zoals Cystine Carreon.

Pluk van de Petteflet komt vanaf maart terug naar het theater met een spiksplinternieuwe interactieve, muzikale voorstelling! Pluk en Aagje bouwen samen met Zaza, Dollie de Duif, Mevrouw Helderder en vele andere personages uit het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt het theater om tot een kleurige Petteflet en Torteltuin. Maar dat kunnen ze niet alleen… de hulp van de kinderen uit de zaal is hierbij hard nodig.

Pluk zal afwisselend worden gespeeld door Julius de Vriend, Justin Swagerman en Lasse de Mol. In de roi van Aafje zal Eva Kolseren, Munaycha Draaibas of Noa Zwan te zien zijn. Naast deze kinderrollen, bestaat de cast uit: Cystine Carreon (Gooische Vrouwen, Miss Saigon, Grease, Fame), Diederick Ensink (Jeans 20 t/m 23, Holland’s got talent), Femke Bouma (Nijntje) en Stijn Westenend (Klein Duimpje, Kramer vs Kramer). De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Jasper Verheugd (Droomvlucht, De Kleine Zeemeermin). Peter van de Witte (Droog Brood) componeerde de swingende liedjes.

Pluk van de Petteflet is één van de beroemdste creaties van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Ruim veertig jaar geleden reed dit ventje met een rommelige bos haar in zijn rode kraanwagen de kinderliteratuur binnen, om er nooit meer weg te gaan. In Pluk van de Petteflet staan Pluk en zijn vrienden niet alleen klaar om de Torteltuin te redden, maar ook om een nieuwe generatie kinderen een onvergetelijke theaterbeleving te bezorgen.

Pluk van de Petteflet is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse theaters. De première is op woensdagmiddag 21 mei in Stadsschouwburg Amsterdam, middenin de Annie M.G. Schmidt-week. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Speelperiode: maart t/m juni 2014 en september 2014 t/m januari 2015

theaterfamilie
facebookpagina

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Pluk van de Petteflet 2014

musical

Producent: Stichting (Inter)nationale Producties
Jaar: 2014
Genre: Familie

Meer info? Klik hier

Cystine Carreon

musical

Plaats: Den Haag
Geb.datum: 05-09-1973

Meer info? Klik hier