Dik Trom in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Datum: 31-01-13


Morgen zal de cast van Dik Trom, een musical van Rick Engelkes Producties, een speciale voorstelling spelen in Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht ter ere van Bart de Graaff.

In de centrale hal van het ziekenhuis speelt de cast een aangepaste versie van de musical voor alle kinderen en de familieleden van de zieke kinderen. De voorstelling start om 15.00 uur in de centrale hal. Tevens wordt de voorstelling live uitgezonden op het televisiekanaal van het WKZ. Cast gaat na afloop, met de papegaai en de olifant uit de voorstelling, ook langs bij de kinderen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn in de centrale hal.
In 1976 werd het toen nog onbekende jongetje Bart de Graaff opgenomen in Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Hij heeft daar 9 maanden geïsoleerd doorgebracht. Tijdens zijn verblijf daar las zijn moeder hem vaak voor uit het boek Dik Trom! Geïnspireerd door het kattenkwaad uit het boek presenteerde Bart vele jaren later het het kinderprogramma B.O.O.S. De lol bleef altijd aan zijn broek hangen met alle programma’s die hij maakte. Zo was er W.K.I.J.S.V.W.M. (waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken), de Stalkshow, de TeringTubbies, alle typetjes zoals o.a. Gilles de la Tourette.
Nu 37 jaar later heeft de zus van Bart, Mirjam de Graaff, het voor elkaar gekregen om de musical Dik Trom op te laten voeren in de centrale hal in het WKZ, mede dankzij alle medewerking van de cast & crew van Rick Engelkes Producties.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) bestaat dit jaar 125 jaar. Het jubileumjaar staat in het teken van het grootste cadeau voor de kinderen van het WKZ: een nieuwe kinder-intensive-care. De huidige IC is aan vernieuwing toe. Met de nieuwe IC wordt het mogelijk dat ouders dag en nacht bij hun kind kunnen zijn en dat alle kinderen een eigen kamer krijgen.
Het WKZ is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Dik Trom


Producent: Rick Engelkes Producties (REP)
Jaar: 2012
Genre: Familie

Meer info? Klik hier

Simon Zwiers

musical

Geb.datum: 20-03-1974

Meer info? Klik hier