Grammy voor The Book Of Mormon

Datum: 13-02-12


Bij de 54e Grammy Awards heeft het Broadway cast album van 'The Book Of Mormon' de prijs gewonnen in de categorie 'Best Musical Theater Album'

De andere genomineerden in deze categorie waren nieuwe opnames van Cole Porter's 'Anything Goes' met Sutton Foster en Joel Grey en Frank Loesser's 'How To Succed In Business Without Really Trying' met John Larroquette en Daniel Radcliffe.

'The Book Of Mormon' is de grote hit in New York uit de koker van de makers van 'Avenue Q' en 'South Park'.

Het script en de teksten en muziek van 'The Book Of Mormon' zijn geschreven door Trey Parker, Robert Lopez en Matt Stone. De voorstelling kreeg lovende recensies na de première op 24 maart 2011 en speelt sindsdien voor uitverkochte zalen in het Eugene O'Neill Theatre. Een Amerikaanse tournee gaat van start in Denver in augustus en volgens de geruchten komt de voorstelling begin 2013 naar Londen's West End.

'The Book Of Mormon' werd al overspoeld met prijzen en kan daar nu dus de Grammy Award aan toevoegen. De voorstelling kreeg afgelopen seizoen 9 Tony Awards, de New York Drama Critics Circle Award voor Best Musical, 5 Drama Desk Awards, 4 Outer Critics Circle Awards en de Drama League Award voor Best Musical.

Musicalnieuws

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst