Hebben “Kander en Ebb” het beste voor het laatst bewaard ?

Datum: 01-08-09
Bron: newyorkpost


Het lijkt erop dat Kander en Ebb (Chicago/Cabaret) het beste voor het laatst bewaard hebben. De "staged reading" van hun show "The Scottsboro Boys" werd bijzonder enthousiast ontvangen.

Fredd Ebb, de beroemde tekstschrijver en creatieve partner van componist John Kander, stierf in 2004. Bij zijn dood, liet hij verschillende onvoltooide werken achter, waaraan Kander verder werkte. Zo was er "All About Us" dat in 2007 in The Westport Country Playhouse opende. Het stuk kende enkele mooie songs maar was geen topper en verliet Connecticut nooit. Vermakelijker was de musical thriller "Curtains". Deze show, met ster David Hyde Pierce, werd in 2007 voor verschillende Tony Awards genomineerd. Maar het lijkt er nu dus op dat het beste voor het laatst bewaard is. Aldus een artikel in de New York Post van gisteren.

"The Scottsboro Boys" had een "staged reading" enkele weken geleden in het Vineyard Theatre. Een bron van de New York Post omschreef deze lezing als volgt "Dit is vintage Kander & Ebb. Het is een reis terug in de tijd naar het type musical dat zij - en Sondheim en Prince - deden in de zeventiger jaren. Volwassen shows. Experimentele shows. Shows die betekenis, scherpte en vernuft hadden. Ik vond het geweldig".

The "Scottsboro Boys" gaat over de befaamde burgerrechten zaak uit 1931. In deze zaak werden negen zwarte mannen beschuldigd van verkrachting van twee blanke vrouwen in een goederentrein in Alabama. De mannen werden veroordeeld door een volledige blanke jury en ter dood veroordeeld. Later vernietigde Het Hogere Gerechtshof dit doodvonnis. Zij vond dat de verdachten recht hadden op een effectieve verdediging en dat juryleden niet uitgesloten mochten worden op basis van hun ras. De veroordelingen werden echter niet vernietigd en de "Scottsboro Boys" brachten jaren in de gevangenis door.

Susan Stroman verzorgde de regie en choreografie van de workshop. Zij zou weer terug zijn in haar "Producers" topvorm met dit werk. Broadway veteraan John Collum speelde de conferencier, in een voor het overige volledig zwarte cast met "Color Purple" Brandon Victor Dixon als meest opvallend castlid. Ebb schreef ongeveer 75% van de teksten, Kander maakte de rest af. De bron noemt het "de beste workshop in tijden". De planning is om de show deze lente in "The Vineyard" te laten spelen alvorens volgende herfst met een Broadway productie te komen

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Cabaret

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2006
Genre: Cult

Meer info? Klik hier