Janke Dekker ook te zien in musical Footloose

Datum: 01-12-08


Janke Dekker speelt de rol van Vi Moore in de swingmusical Footloose. Zij is door producent V&V Entertainment aangetrokken als alternate van Marleen van der Loo.

Marleen is met haar man Jeroen Phaff donderdag 20 november 2008 moeder geworden van dochter Liene Teuntje.

Janke Dekker werd in 1987 van de theaterschool geplukt om de hoofdrol te gaan spelen in de eerste Nederlandstalige Evita. Hierna volgde een lange carrière in de musicalwereld. Ze speelde onder meer hoofdrollen in Mata Hari, De man van la Mancha, Anatevka, Carmen en Irma la Douce. Zij speelde twee seizoenen lang de rol van de witte heks in de musicalproductie Narnia en de titelrol van Camille Claudel in de musical Camille, een leven in steen. Momenteel is zij ook te zien in de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman.

Ook op tv speelde zij veelvuldig mee in tal van series (Vreemde praktijken, 12 steden 13 ongelukken, de Vereenigde Algemeene om er maar een paar te noemen). Vanaf 1997 heeft zij tv-programma’s gepresenteerd voor de NCRV (Verborgen talenten en Heartbeatcafé) en later ook één programma voor SBS (Smaakmakers).

Het theaterwerk bleef echter haar grote liefde.

Naast haar werk als actrice is zij verantwoordelijk voor de vocal-coaching van de musical Narnia en het instuderen van alle koorstukken. Recentelijk heeft zij haar eerste muziektheaterproductie geregisseerd; Loverboy, een productie voor en door jongeren.


reacties

Mo
Mo
02-12-08 @ 12:05
Marleen en Jeroen zijn samen ouders geworden!

Het staat zo sullig: Marleen is samen met haar man moeder geworden.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Footloose

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2009
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier

Janke Dekker

musical


Meer info? Klik hier