John Vooijs in Nederlandse ‘Tick, Tick, Boom!’

Datum: 08-05-12
Bron: Persbericht BFCC


John Vooijs is nu nog te zien als Tarzan in Hamburg maar in 2014 is hij in Tik, Tik, Boem! te zien

John Vooijs vertolkt de hoofdrol in de nieuwe musical Tik, Tik, Boem! – Bijna 30 en nog niks bereikt. Het is de allereerste musical van nieuwe producent Tresore Producties van Bastiaan Roeters. Tik, Tik, Boem! is een off-broadway musical van Jonathan Larson, de maker van de musical Rent. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk. De Nederlandse première is in het voorjaar van 2014.

Tik, Tik, Boem! is een autobiografisch stuk met als thema het volgen van dromen en het vechten voor originele ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Jon komt terecht in een dertigersdilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Het persoonlijke verhaal wordt verteld in een combinatie van pop, rock én musical. Een stijl waarin de maker van Rent duidelijk herkenbaar is.

John Vooijs speelt Jon, een veelbelovende componist; een rol die gebaseerd is op Jonathan Larson zelf. Jon is bijna dertig, werkt in een eetcafé, wachtend op zijn grote doorbraak als schrijver van belangwekkend muziektheater. Hij moet kiezen tussen zijn passie (als componist) en zijn redelijkheid (vriendin Susan en vriend Michael). Jon vraagt zich af of de offers die hij moet brengen om zijn dromen te realiseren het uiteindelijk waard zullen zijn.

Verder zijn er rollen voor Susan en Michael. Susan is de vriendin van Jon. Zij was veelbelovend danseres maar wil kiezen voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil een gezin met Jon stichten en vraagt hem zijn kunstenaarsleven vaarwel te zeggen.
Michael is zijn beste vriend. Een acteur die de switch heeft gemaakt naar het bedrijfsleven en nu het grote geld verdient. Hij probeert Jon aan een vaste baan te helpen, zodat een eind komt aan zijn onzeker artiestenbestaan.

Tik, Tik, Boem! wordt geproduceerd door Tresore Producties. Tresore is een nieuwe speler op de markt en gaat kleinschalige muziektheatervoorstellingen aan het huidige theateraanbod toevoegen, die eigentijds zijn en gericht op inhoud en kwaliteit.


reacties

09-05-12 @ 15:02
Oooh YES! Ik vind die cd echt fantastisch, ik hoop dat dit project door gaat (2012 is nog zo ver weg, je weet het maar nooit wink).
09-05-12 @ 18:35
Eh, het is nu 2012 Marik...


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

John Vooijs

musical

Geb.datum: 26-03-1979

Meer info? Klik hier