Joke de Kruijff 25 jaar in het vak

Datum: 18-04-12


In 2012 viert Joke de Kruijf haar 25 jarig artiestenjubileum. Op 15 februari 2012 was het vijfentwintig jaar geleden dat Joke haar professionele debuut maakte in de musical Cats in Hamburg.

Het 25 jarig artiestenjubileum van Joke de Kruijf wordt op maandag 14 mei 2012 gevierd met een speciaal concert in studio21@clubfoyer in Hilversum. Tijdens het concert zullen vele hoogtepunten uit de indrukwekkende carrière van Joke de Kruijf de revue passeren. Er zullen deze avond ook optredens zijn van vrienden en collega’s. De avond wordt gepresenteerd door Geert Hoes.

Joke de Kruijf volgde de musical opleiding aan de Academie voor Kleinkunst en de Nel Roos Academie. Joke speelde in binnen- als buitenland in musicals, waaronder Cats (Hamburg), Les Misérables (Wenen en Nederland), Christine in The Phantom of the Opera (Scheveningen, Hamburg en Wenen), titelrollen in Willeke de Musical, Carlie en Grace de Musical, hoofdrollen in Carmen (Michaela), Larry,This Funny World, Tango de Valentino, Little Shop of Horrors (Audrey), Rocky over the Rainbow (Dorothy), Crazy For You (Polly Baker), Chess (Florence), Chicago (Velma Kelly) en 1953 de musical (Neeltje Sturm-Barentse).

In 2002 maakte Joke de Kruijf haar debuut in New York in Carnegie Hall met Songs uit Grace de Musical. Tevens was Joke te zien in Telkens Weer Het Dorp, een ode aan tekstschrijver Friso Wiegersma, Musical to the Max en in Ron Blaauw’s Palazzo. Joke was vast castlid van Forbidden Musicals en een van de solisten in Forbidden Musicals on Tour. Joke was verder te zien in alle versies van Musicals In Ahoy en de concerten van Musical Classics, eveneens in Ahoy. Ook werkte Joke tweede keer mee aan de theaterproducties van De Zonnebloem.

Joke werkt regelmatig mee aan de nasynchronisatie van tekenfilms en series o.a. voor Walt Disney films, waaronder Assepoester, Belle en het Beest (vaste stem Belle), Mary Poppins en Doornroosje. Ze was drie maal genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol en in 1995 won zij de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond.

Het 25 jarig artiestenjubileum van Joke de Kruijf wordt mede mogelijk gemaakt door De Telegraaf, Zwaluwhoeve, Princess Sportsgear & Traveller en RTL Wentink Events.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Joke de Kruijf

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 22-07-1965

Meer info? Klik hier