Jos Brink in Op Hoop van Zegen

Datum: 25-06-07


Jos Brink gaat de rol van reder Bos vertolken in de musicalversie van de toneelklassieker Op Hoop Van Zegen van Herman Heijermans.Andere rollen zijn weggelegd voor Arie Cupe (Kobus), Ellen Pieters (Kniertje) en Job Bovelander (Barendje).

'Op hoop van zegen', die vanaf volgend jaar is te zien, is niet de eerste oer-Hollandse musical die de producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen op de planken brengen. Eerder waren ze verantwoordelijk voor de musicalversie van 'Pietje Bell' en de theaterversie van 'Zeg 'ns Aaa'. Aankomend seizoen gaan 'De fabeltjeskrant' en het vervolg op 'Zeg 'ns Aaa' in première.

De 65-jarige Brink is bekend als presentator van tv-programma's als Wedden Dat! en De 64.0000 Gulden Vraag. Sinds 1979 is hij ook actief in de musicalwereld. Hij speelde in 'Markerade' en 'Max Havelaar' en nam de rol van cabaretier Wim Sonneveld op zich in de musical 'Sonneveld'.

Job Bovelander zal dit seizoen in (het vervolg op) `Zeg ´ns Aaa´meespelen, en was eerder te zien in Pietje Bell. Ook deed hij afgelopen seizonen mee aan `Una voca particolare´ met een nummer uit de musical Romeo & Juliette.

Ook Arie Cupe zagen we in eerdere Cornelissen en de Graaff producties. Hij speelde mee in 'Pietje Bell', 'Wat zien ik?!' en zal komend seizoen in 'de Fabeltjeskrant' te zien zijn.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Op Hoop van Zegen

musical

Producent: Ruud de Graaf en Cornellisen producties
Jaar: 2008
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Jos Brink

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 19-6-1942

Meer info? Klik hier