Lenette van Dongen en Kim Lian in Doe Maar musical

Datum: 26-01-06


Lenette van Dongen en Kim-lian van der Mey zijn aangetrokken voor de nieuwe musical Doe Maar! van V&V Entertainment, waarin de muziek van de populaire popgroep centraal staat. De dames zijn in het voorjaar van 2007 naast elkaar te zien. Producent Albert Verlinde steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: ‘We zijn er in geslaagd twee dames met een indrukwekkende solocarriere te contracteren. Lenette als cabaretier en Kim-lian als presentatrice en zangeres.’Maar beiden hebben aangetoond ook acterend in een musical tot de besten te behoren. Lenette in Mamma Mia! en Kim-lian in onze productie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Kim-lian kreeg niet voor niets een nominatie voor haar aandeel destijds. Dit duo vormt voor ons het vrouwelijke droomkoppel voor deze musical.

De muziek van ‘s lands populairste popgroep ooit, vormt de basis van de nieuwe productie van V&V Entertainment. Het script van Doe Maar! wordt geschreven door Pieter van de Waterbeemd, terwijl de voorstelling wordt geregisseerd door Jos Thie. De voormalige leden van de popgroep, Henny Vrienten en Ernst Jansz, zijn ook direct betrokken bij de totstandkoming van de musical. Zij dragen mede zorg voor de authenticiteit van de band op het toneel. Die band zal zoveel mogelijk als de groep uit het verleden klinken.

Het verhaal van Doe Maar! is niet alleen het verhaal van de hype, de legendarische concerten en de muziek, maar ook het verhaal van de (merendeels vrouwelijke) fans, die massaal toestroomden en hun hart via de fanmail uitstortten. Het verhaal van een generatie op drift in de kloof tussen de jaren zeventig en tachtig. Een initiatie die elke nieuwe generatie binnen zijn eigen tijdsgewricht weer zal doormaken. Dat verhaal wordt aan de hand van de songs van Doe Maar opnieuw verteld.
De premiere is gepland op 28 januari 2007, 25 jaar na de eerste nummer 1-hit van Doe Maar, in Tilburg, de thuisbasis van de groep.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Doe Maar!


Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2007
Genre: Pop musical

Meer info? Klik hier

Kim-Lian van der Meij

musical

Geb.datum: 1-10-1980

Meer info? Klik hier