Matteo van der Grijn weer Soldaat van Oranje

Datum: 23-05-12


Vanaf 1 juli zal Matteo van der Grijn terugkeren als Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje - De Musical. Ook Boy Ooteman en Oren Schrijver zullen weer in de voorstelling te zien zijn

Matteo speelde de rol van de Nederlandse verzetsheld vanaf de eerste voorstelling in oktober 2010. In juli 2011 legde hij zijn rol neer om bij Het Nationale Toneel te spelen waar hij te zien was in Midzomernachtdroom en De Prooi. Soldaat van Oranje - De Musical is tot en met oktober 2012 te zien in de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden.

Matteo: "Ik voel me zeer vereerd dat ik wederom de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema mag gaan spelen. Het is een ontzettende uitdagende en mooie rol om te vertolken. Na een jaar lang andere toneelproducties te hebben gedaan, ga ik vol energie weer naar het warme bad in Katwijk."

Ook Myranda Jongeling versterkt de cast als de nieuwe Koningin Wilhelmina. Zij volgt Marisa van Eyle op die 6 juni haar laatste voorstelling speelt. Myranda speelde vanaf de oprichting bij Toneelgroep De Trust, later Theatercompagnie, en vertolkte grote rollen in de stukken van Tsjechov (Drie Zusters, Platonov, De Kersentuin), Shakespeare (Driekoningenavond) en Sophocles (Ajax). Onlangs was Myranda te zien in De Presidentes, een stuk wat op veler verzoek na 18 jaar weer hernomen werd door regisseur Theu Boermans. Ook speelde zij in diverse films zoals Karakter, De Gelukkige Huisvrouw en De Tasjesdief en in tv-series als Pleidooi, Keyzer en de Boer en Single.

Boy Ooteman en Oren Schrijver keren vanaf eind mei voor een aantal voorstellingen terug in de rol van respectievelijk Chris de Vries en Anton, twee van de vrienden van Erik.

http://www.soldaatvanoranje.nlreacties

23-05-12 @ 12:39
Het beste musicalnieuws van de afgelopen weken als je 't mij vraagt!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Soldaat van Oranje De Musical


Producent: New Productions BV
Jaar: 2010
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier

Oren Schrijver

musical

Geb.datum: 13-7-1978

Meer info? Klik hier