Nieuwe hoofdrol voor Anouk Maas

Datum: 30-01-14


Na Alex in Flashdance is zal Anouk Maas, ambassadrice van de Musicalworld Kids Awards, komend seizoen wederom een hoofdrol vertolken. Ze wordt Maria in The Sound of Music.

50 jaar na de film komt ‘The Sound of Music’ terug in de Nederlandse theaters. Mede dankzij nummers als ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘My Favourite Things’ is deze musical een regelrechte klasssieker. In 2008 was Anouk ook al in ‘The Sound of Music’ te zien, toen in de rol van oudste dochter Liesl von Trapp. ‘The Sound of Music’ is vanaf dit najaar te zien in de Nederlandse theaters in een speciale jubileumversie ter viering van het 50-jarig bestaan van de film.

Anouk Maas
Als elfjarig meisje krijgt Anouk de hoofdrol van Annie in de gelijknamige musical. Na haar opleiding en een aantal producties in het buitenland, keert Maas terug naar Nederland om te spelen in onder andere ‘Evita’, ‘Hairspray’, ‘La Cage aux Folles’, ‘Shrek de Musical’ en natuurlijk in ‘Flashdance’, haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek. Met haar rol als Maria heeft Maas de ultieme droomrol van elke actrice te pakken. Naast haar theaterwerkzaamheden is Anouk regelmatig te zien in verschillende televisieseries en presenteert ze tegenwoordig ‘Nick Battle’, een kinderprogramma van zender Nickelodeon. In 2009 wint Anouk een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Sinds 2010 is Anouk Maas ook ambassadrice van de Musicalworld Kids Awards.
Jeroen Dona, algemeen directeur van Albert Verlinde Entertainment, is erg gelukkig met Anouk Maas in deze jubileumeditie van ‘The Sound of Music’. “In Anouk hebben we jaren geleden een bijzonder en uniek talent gezien. Met een aantal kleinere rollen, maar vooral als Alex in ‘Flashdance’ dit jaar, hebben we haar de kans gegeven dit talent aan het grote publiek te laten zien. Om haar komend jaar te zien schitteren als Maria geeft ons een gevoel van trots, omdat dit toch voor vrouwen wel de rol der rollen is!”.

The Sound of Music
50 jaar na de film komt de meest geliefde musical ‘The Sound of Music’ terug in de Nederlandse theaters. ‘The Sound of Music’ is het grootste succes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein en wordt sinds 1959 in theaters over de hele wereld gespeeld. Een aantal jaar later werd het verhaal over Maria, Kapitein von Trapp en zijn zeven kinderen ook verfilmd met Julie Andrews in de hoofdrol.

Naast The Sound of Music brengt Albert Verlinde Entertainment komend theaterseizoen nog drie titels: ‘Dreamgirls’ (met Berget Lewis), ‘Een avond met Dorus’ (met Henk Poort) en het toneelstuk ‘Agnes van God’ (met Noortje Herlaar).

reacties

31-01-14 @ 16:20
What the f*ck?!?! ALWEER?
31-01-14 @ 22:12
Ja inderdaad, dat is nou al de zoveelste keer gulp
13-02-14 @ 23:33
Yeah- this is becoming rather irritating. What bothers me is that many musical enthusiast shere are probably unaware of the other - even better- shows that Rodgers and Hammerstein composed. Where are the Dutch productions of "Oklahoma!" "Carousel " "South Pacific" and "The King and I "? Really,without wishing to appear a musical "snob" unless one has seen these shows it simply is not possible to be truly appreciative of musical theatre.
(What makes matters slightly worse is that even the movie versions of these shows are unknown here - something that the Dutch cinema/tv and recording industry really should address)


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Anouk MaasMeer info? Klik hier