Oorlogsgeheimen

Datum: 13-11-12


Van Engelenburg Theaterproducties komt volgend jaar met een nieuwe voorstelling genaamd 'Oorlogsgeheimen'.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim….

De muziektheatervoorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.
Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009.

Oorlogsgeheimen is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens.Van Engelenburg kiest bewust voor de meer inhoudelijke boeken van Jacques Vriens.
Eerder werd de musical Achtste-groepers huilen niet geproduceerd. De voorstelling werd goed ontvangen en won de Musicalworld Kids Award 2011 voor Beste Jeugdvoorstelling van 2011.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst