Oorlogswinter terug naar Carre

Datum: 08-05-12


Dinsdag 15 mei a.s. zullen er in het kader van het thema “Herdenken en Vieren” twee zeer speciale "school"-voorstellingen worden gegeven in Koninklijk Theater Carré van Oorlogswinter de Musical.


Ruud Sahertian, Directeur van basisschool Frankendael uit Amsterdam Watergraafsmeer, heeft eind januari, na het zien van de voorstelling, het idee gelanceerd om de voorstelling in Carré op de planken te krijgen voor bovenbouw leerlingen uit het Amsterdamse basisonderwijs.
Zoals schrijver van het verhaal, Jan Terlouw, ook al zei, vindt Sahertian dat dit verhaal niet vaak genoeg verteld kan worden. Helemaal in de maand mei, rondom het thema “Vrijheid geef je door”, gekoppeld aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de bevrijding van ons land. Daarnaast zal het volgens Sahertian voor veel Amsterdamse kinderen een geweldige en onvergetelijke belevenis worden om deze voorstelling te komen bekijken in één van de mooiste theaters van Amsterdam.
Na heel veel brieven schrijven, gesprekken voeren, lobbyen, formulieren invullen en nog meer gesprekken voeren, met de vele fondsen, bedrijven en individuen, die Sahertian in de afgelopen periode heeft benaderd. (“had er echt een tweede dag / nacht taak bij!!” ) is het hem, 27 april j.l., uiteindelijk gelukt om voor de realisatie van deze voorstellingen, een behoorlijk geldbedrag bijeen te krijgen. Sinds die dag is hij heel druk bezig om zoveel mogelijk bovenbouw leerlingen uit Amsterdam te nodigen voor deze speciale voorstellingen.

Oorlogswinter de Musical
Winter 1944-1945. De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

Oorlogswinter de Musical ontving gisteren de Musicalworld Award voor beste familiemusical van het seizoen 2011-2012.
Er zal in het komende seizoen geen reprise worden gespeeld, dus grijp je kans om 1 van de resterende voorstellingen te zien.
Voor de voorstellingen in Carré zijn echter geen kaarten te koop; het gaat hier om besloten schoolvoorstellingen.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Oorlogswinter de Musical


Producent: NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) i.s.m. Producent & Co
Jaar: 2011
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier