Rebecca dan toch naar Broadway

Datum: 18-03-12


Producent Ben Specher heeft deze week via Facebook bekend gemaakt dat 'Rebecca' de succesvolle musical van Michael Kunze en Sylvester Levay komend najaar op Broadway te zien zal zijn.

Afgelopen januari kwam nog het bericht dat de première van de musical die op 22 april 2012 zou plaatsvinden in het Broadhurst Theatre door problemen met een gebrek aan investeerders kort voor het repetitieproces werd uitgesteld naar volgend seizoen. Blijkbaar zijn de toen ontstane problemen opgelost en zal de musical alsnog in het Broadhurst de première kunnen vieren.

'Rebecca' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Daphne du Maurier en werd in 1940 succesvol verfilmd door Alfred Hitchcock met Laurence Olivier en Joan Fontaine in de hoofdrollen.

De musical ging in september 2006 onder regie van Francesca Zambello in het Weense Raimund Theater in première en speelde daar meer dan drie jaar met veel succes. Inmiddels maakten ook Japan, Hongarije, Finland, Zwitserland en Duitsland kennis met 'Rebecca'.

'Rebecca' wordt geregisseerd door Francesca Zambello en Broadwayveteraan en Tony winnaar Michael Blakemore. 'Rebecca' is in het Engels vertaald door Christopher Hampton in samenwerking met Michael Kunze.

Graciele Daniele is de choreografe. Voor de versie in New York zijn Jane Greenwood en Mark McCullough verantwoordelijk voor respectievelijk de kostuums en het lichtontwerp. Het originele decorontwerp van Peter J. Davison is aangepast voor de productie in New York.

Of de oorspronkelijk aangekondigde cast ook in het najaar voor 'Rebecca' beschikbaar zullen zijn is nog maar de vraag. De beoogde Maxim de Winter Tam Mutu is vanaf juni dit jaar te zien als Javert in de Londense 'Les Misérables'.

Afgelopen december werden de namen van de cast gepresenteerd. Sierra Boggess in de hoofdrol van 'I', Karen Mason als Mrs Danvers en Tam Mutu als Maxim de Winter. De overige rollen worden gespeeld door James Barbour (Jack Favell) Howard McGillin (Frank Crawley) Donna English (Beatrice de Winter), Nick Wyman (Giles) en Henry Stram (Ben).

Musicalnieuws
Scènefoto Rebecca uit de Weense productie © VBW/A.C.Wulz

reacties

18-03-12 @ 12:39
Echt ontzettend zonde!
Ik had 'm graag gezien eind april..
Maar fijn dat ie er alsnog komt.
18-03-12 @ 20:54
superleuk dat tam mutu en sierra boggess weer samen spelen smile
19-03-12 @ 15:09
Nu nog naar Nederland! grin
Mo
Mo
23-03-12 @ 13:32
Goede reden om in het najaar naar NY te gaan!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst