Repetities musical Spamalot van start gegaan

Datum: 21-01-11


"Spamalot dreigt goed te worden..." Met deze gevleugelde woorden gaf Stany Crets de aftrap van de repetities voor Monty Python's Spamalot.

De meest historische en hysterische musical ooit gemaakt, volledig schaamteloos afgekeken van de film The Holy Grail. Over ridders - van een tafel die heel heel heeeeel erg rond is - op zoek naar een graal. Of schaal?
De cast was maar amper veilig en wel gearriveerd in de Stadsschouwburcht vanmorgen, of het zat er al bovenarms op tussen Tragger Hippies Koen Van Impe (Koning Arthur) en Jan Van Looveren (Sir Gallahad). Een discussie over vrouwen in vijvers en dat die geen verkiezingen kunnen vervangen... Ze werden tot de orde geroepen door Vader Guy Mortier (Stem van God). Ann Van Den Broeck (Dame van het Meer) was onder de indruk van de commotie en kwam daardoor wat later op dreef... Jonas Van Geel (Sir Robin) en Walter Baele (Sir Lancelot)daarentegen repeteerden geharnast en driftig voort, tegen de sterren op. "Allen voor één en een voor allen!"

Na de eerste lezing van het heilige script, in een vertaling van Stanius Cretsius, kregen de ridders meteen hun eerste zang - en dansles. Koen Van Impe brak een teen, Jan Van Looveren kreeg het aan de stok met de dirigent, Stany had een eerste dipje en wilde troost zoeken bij zijn vriend Peter (die NIET meedoet aan Spamalot!!) en sukkelde in het decor van Westminster Abbey.

Artistiek directeur Geert Allaert kreeg het warm en koud bij het overschouwen van de schade op het einde van repetitiedag 1, maar choreograaf Martin Michel klopte hem op de schouder met de geruststellende woorden: "Always look on the bright side of life..."reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Spamalot


Producent: Musical van Vlaanderen
Jaar: 2011
Genre: Komedie

Meer info? Klik hier

Dieter Verhaegen

musical

Geb.datum: 01-01-1978

Meer info? Klik hier