Roman van der Werff’s officiële alternate premiere

Datum: 30-06-11


29 juni kreeg Roman van der Werff zijn eigen premiere voor de rol van Zorro in de gelijknamige productie.

Woensdag 29 juni heeft Roman van der Werff zijn eigen premiere gekregen in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij ontving bij het slotapplaus een bos bloemen, en stond in het middelpunt bij de fotoshoot achteraf.

Roman van der Werff werd tweede bij de televisiezoektocht naar een geschikte Zorro, en werd vervolgens alternate voor de rol. In Zorro speelt hij Diego. Hij is vanuit het dorp Los Angeles (het is zo'n 200 jaar geleden) naar Europa gegaan en heeft zich daar aangesloten bij zigeuners. Dan komt zijn jeugdvriendin Luisa om hem te halen. Diego's vader, die als alcalde heerser was over de regio is overleden, en Diego's broer Ramon, de nieuwe alcalde, voert een schrikbewind. Diego keert terug met in zijn voetspoor de zigeunergroep, en ziet zich genoodzaakt om wat te doen. Terwijl hij zich als Diego vooral als een watje voordoet, grijpt hij als de gemaskerde Zorro in. Een vermomming waarin niemand hem herkent, zodat alleen de zigeuners (met de pittige Inez voorop) weten wie hij is.

Roman als Zorro levert een mooi plaatje op. Hoewel hij als zichzelf niet echt 'Spaans' overkomt, is hij in kostuum een geloofwaardige Diego. De nummers klinken goed, al is de verstaanbaarheid hier en daar wat minder, iets wat voor de hele show geldt. Als Diego speelt hij overduidelijk een rol, en dit wat stuntelige acteren doet hij prima. Als het op het echte spel aankomt is het, mede door het stemgeluid niet zo overtuigend. Voor deze musical is dat niet zo'n ramp; het accent ligt toch op de vele dansnummers, die een vlot verloop van het verhaal, alsmede echte diepgang in de weg zitten. Als hij aandacht zal geven aan duidelijker articuleren, en meer wisselen in stemhoogte en volume vooral in de conversaties, zou dat zijn rol wat geloofwaardiger maken.
Tijdens deze voorstelling was ook Rop Verheijen te zien, die de rol van de sukkelige sergeant Garcia tijdelijk overneemt van David Davidse. Hij krijgt eenvoudig de lachers op z'n hand, en weet ook vertederend over te komen. Deze man is duidelijk een laffe goedzak. Het is wel duidelijk zichtbaar is dat hij is 'dikgemaakt', wat het beeld ten opzichte van een echt forse acteur toch wat minder maakt.

Zorro is met deze spelers voor de liefhebbers van Spaanse dans zeker de moeite van het zien waard. Wie veel waarde hecht aan het verhaal zal wat meer moeite hebben met deze voorstelling, dat qua verhaal hier en daar rammelt en door de dansintermezzo´s weinig vaart heeft.

Bijlagen musical musical
musical musical

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Zorro

musical

Producent: Joop van den Ende Theaterproducties
Jaar: 2011
Genre: Cult

Meer info? Klik hier