Roy van Iersel wordt Warner in Legally Blonde

Datum: 26-01-10
Bron: persbericht


Roy van Iersel is in het seizoen 2010-2011 te zien in Legally Blonde van producenten Albert Verlinde en Roel Vente, V&V Entertainment. Roy speelt de rol van Warner, het vriendje van Elle Woods.

Elle Woods wordt gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Warner dumpt Elle, omdat hij meer dan een dom blondje wil. Dat is voor Elle het sein om te gaan studeren aan Harvard en het ongelijk van Warner te bewijzen. Warner denkt er goed aan te hebben gedaan Elle te laten voor wat het is, maar hij komt van een koude kermis thuis.

Na New York (‘Een megahit’ volgens Wallstreet Journal) ging Legally Blonde onlangs in première in Londen. De recensies waren vrijwel allemaal lovend en de productie werd veelal beoordeeld met vier sterren. Paul Taylor schreef in Independent dat het Legally Blonde van begin tot eind ‘belachelijk grappig’ is. In de Daily Telegraph viel te lezen: ‘Een enorme hit’. Metro omschreef het als een ‘Een gigantische kaskraker’. De Nederlandstalige Legally Blonde wordt de derde versie van deze musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001. Legally Blonde vormt de opvolger van de musical Hairspray die op 27 september 2009 in première ging. De regie en choreografie wordt verzorgd door Martin Michel en de vertaling en bewerking door Allard Blom. De première van Legally Blonde is op 10 oktober 2010, ofwel 10-10-10.

Albert Verlinde over Roy van Iersel: “Ik ben erg blij dat Roy in Legally Blonde te zien zal zijn. Bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend vanwege zijn deelname aan Op zoek naar Joseph, waar hij eerlijk gezegd mijn favoriet was. Sterker nog, ik heb enkele keren op hem gestemd tijdens de finale. Voor ons was het dan ook wachten op het moment dat zich een gepaste rol zou aandienen. Bij de auditie was er sprake van het aloude gezegde: hij kwam, zag en overwon. Roy lijkt geknipt voor die rol. En ik zal me nog lang mijn tuitende oren herinneren naar aanleiding van mijn telefoontje waarin ik Roy liet weten dat we voor hem hadden gekozen. Ik heb zelden iemand zo uit zijn dak horen gaan.”

Roy van Iersel begon op tienjarige leeftijd met de toneelopleiding in Zwolle. Hij deed de vooropleiding MBO bij Dansacademie Lucia Marthas om versneld door te stromen naar de driejarige HBO-opleiding aldaar. Tussen 2001 en 2006 volgde hij zanglessen bij Setske Mostaert, daarna Jimmy Hutchinson en Alberto ter Doest en momenteel bij Lisa Boray. Ook had hij workshops van ondermeer Paul de Leeuw, Brigitte Odette, Pia Douwes en Willem Nijholt.

Roy debuteerde in 2004 in het theater in de musical Elisabeth, waar hij de rol van ‘middel’ Rudolf vertolkte. Bovendien maakte hij zijn opwachting in het ensemble van André van Duin’s Nieuwe Revue en de musical Tarzan, waar hij ondermeer understudy van Tarzan was en die titelrol ook enkele malen speelde. Momenteel is Roy te zien in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat als Aser en ook vrijwel wekelijks als Joseph.

Op televisie eindigde Roy als derde in Op zoek naar Joseph. Verder heeft hij als danser en acteur diverse gastrollen op zijn naam staan in ondermeer Koefnoen en Koppensnellers, So You Wanna Be A Popstar. Hij wist in 2002 tot de laatste dertig van 17.000 kandidaten door te dringen bij de eerste editie van Idols. Tenslotte had hij diverse rollen in Het Grote Sinterklaasverhaal in 2002.


reacties

26-01-10 @ 15:24
Dat Roy in 2004 in Elisabeth stond klopt niet, want Elisabeth heeft van 1999 tot en met 2001 in Scheveningen gestaan.
26-01-10 @ 18:56
Roy was volgens Albert Verlinde zijn favoriet tijdens de finale, ja ja, en ik speel morgen de hoofdrol in Mary Poppins. Jeemig, wat een nonsens. Roy mocht de veters nog niet strikken van Freek en John. Ik kan me nog herinneren dat Albert Verlinde het vol enthousiasme over Op zoek naar Freek had. Roy is een leuke jongen, maar ik heb LB inmiddels gezien in London en ik vind het een onbegrijpelijke keuze. Maar goed, net zo onbegrijpelijk als dat in iedere show van Verlinde Kim-Lian en/of Jim Bakkum een hoofdrol hebben. Zou er nou werkelijk niemand beter zijn dan Roy voor deze rol? Ik heb hier hetzelfde gevoel over als over de keuze voor Antonie Kamerlingh in Sunset Boulevard. Naamsbekendheid, daar lijkt het tegenwoordig alleen nog maar om te gaan....
26-01-10 @ 19:24
Misschien waren er betere namen.. maar ik graag Roy graag zien.
26-01-10 @ 19:25
Jammer dat je een post niet kunt updaten...ik wil graag Roy zien.
26-01-10 @ 22:49
Ik was erg blij met Roy als Joseph, deed ie geweldig, dus ben zeker benieuwd hoe hij het er met deze rol vanaf gaat brengen!
26-01-10 @ 23:34
Ik ben erg blij voor Roy. Het is iemand die heel veel plezier, passie en enhousiasme uitstraalt als hij interviews geeft en rollen speelt!! Hij gaat het ook gewoon goed doen daar ben ik van overtuigd!
26-01-10 @ 23:46
Jammer, ik vind Roy echt niet goed.
26-01-10 @ 23:55
Roy heeft talent en kan groot worden. Hij is echter niet de macho die Warner is. Ze hadden mijn inziens een stoerdere man voor moeten casten. Denk ik... En toch ben ik benieuwd,ik gun hem het voordeel van de twijfel
27-01-10 @ 09:27
Ik vind Roy ook een leuke, enthousiaste jongen. Daar gaat het echter m.i. niet om bij musical. Musical is topsport en voor een hoofdrol moet je dan ook een topper hebben. Afgaande op hetgeen wat ik tot op heden van hem gezien heb (Joseph) kan hij m.i. gewoon niet goed genoeg zingen. Toch wel een heel belangrijke discipline bij musical niet waar. Bovendien vind ik hem beslist niet passen bij de rol, als je de show al in London hebt gezien zul je het waarschijnlijk met me eens zijn.
Ik gun iedereen het beste maar vind deze keuze jammerlijk.
London heeft werkelijk in alle rollen een topcast, met Kim-Lian en Roy heb ik grote twijfels over de kwaliteit van de show.
27-01-10 @ 13:19
Roy is leuk, maar hij is te 'lief' voor Warner. Warner moet de macho, de coolboy zijn, en niet een soort van schatje.... klinkt heel raar...
27-01-10 @ 15:02
Warner is niet mijn type, Roy wel raspberry

Nu klink ik wel heel erg als een groupie


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Legally Blonde

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2010
Genre: Komedie

Meer info? Klik hier

Roy van Iersel

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 1986

Meer info? Klik hier