Slechte kijkcijfers Sunday Night Fever

Datum: 19-12-11
Bron: Mediacourant


De kijkcijfers van het programma Sunday Night Fever met presentatrice Chantal Janzen blijven zakken. De derde liveshow was zondag goed voor 664.000 kijkers (madl: 8.9%), zeer weinig voor een primetime-show op RTL 4.

Sunday Night Fever scoorde ruim 48 procent onder het gemiddelde marktaandeel dat RTL 4 op zondagavond behaalde. Dat marktaandeel werd vooral hooggehouden door Miljoenenjacht, dat 2 miljoen kijkers scoorde.

Voor de live show van aankomende zondag zal Chantal Janzen op muzikale wijze de opening van het programma verzorgen. Samen met de overgebleven zes kandidaten laat ze de kerstklassieker Jingle Bells horen. Dat heeft RTL maandag laten weten. Het is zondag eerste kerstdag en daarom is de show extra feestelijk. “Naast dit nummer en nog een andere kerstsong blijft de muziek uit de musical Saturday Night Fever in de spotlight staan“, legt een woordvoerster uit.
Tijdens de afgelopen uitzending kwam kandidaat Joey Ferre lelijk ten val. Zijn knieschijf schoot uit de kom. “Joey is er hopelijk ook gewoon bij aankomende zondag“, vertelt een zegsvrouw daarover.
Voor twee van de zes kandidaten is het Sunday Night Fever-avontuur zondag afgelopen, want er zijn maar vier entreebewijzen voor de uitzending op 1 januari

De zoektocht naar de hoofdrolspeler van de nieuwe Joop van den Ende-musical Saturday Night Fever blijft onder vuur liggen. Bekende Nederlanders als Albert Verlinde, Danny de Munk en Gordon vinden het niveau van de kandidaten zeer mager.


reacties

20-12-11 @ 09:45
Zo jammer, dit programma (-excuus voor mijn taalgebruik-) verkloot zoveel voor de Nederlandse musicalwereld. Mensen uit mijn omgeving die nooit naar musicals gaan, maar van mij steeds horen dat zangniveau in musicals vaak velen malen hoger is dan dat van hun 'beste zangers van Nederland' Nick & Simon', lachen nu in hun vuistje. Ze zeggen nu 'NOU dat heb ik gezien hoe hoog dat niveau is...dat jij daar geld voor betaald!'

En ik vrees dat dit niet de enigen zijn. Stage Entertainment mag zichzelf voor het hoofd slaan. Ik hoop heel erg, met name voor mensen zoals Noortje, dat deze musical niet ook flopt, want met dit 'reclameplaatje' lijkt niet veel goed te komen. Als men straks gaat adverteren (en dat zál men) met 'De winnaar van Sunday Night Fever' denk ik niet dat veel mensen zoiets hebben: 'Oh ja, de winnaar van dat geweldige programma'...Integendeel.

Serieus, het doet pijn om te zien dat iets waar je zoveel van houdt wordt verkloot. Na het Awards Gala musicalprogramma nummer 2 dat RTL niet in de markt weet te zetten.
20-12-11 @ 19:39
Ik vrees dat men zondag nog geen 500.000 kijkers haalt. Maar wat wil je ook met die VRESELIJKE Carlo Boszhard.
20-12-11 @ 23:35
Aanstaande zondag zullen de kijkcijfers laag zijn.. Maar ik denk dat het meer komt door de kerst dan door één van de coaches.. :wink:
21-12-11 @ 00:08
Het is erg jammer - ook voor de mensen die zo hard hun best doen om goed theater te maken. Als je houdt van je vak dan moet zulke berichtgeving pijn doen.
Ben wel benieuwd hoe zich dit ontwikkeld en hoe Stage hiermee omgaat. Ik denk namelijk dat ze achter de schermen druk aan het vergaderen zijn over de consequenties.
22-12-11 @ 21:34
Well I hate ro say "I told you so" but...
Now Joop and Co have really messed things up.IT was always an insane idea to get people who never go to see musicals to vote for candidates in this sort of show. But as one of the writers above has correctly noted this will really have put them off!
But here is the real "joke' Ms Janzen -the "star" of "Wicked"keeps having to miss shows- and disappoint her fans- to promote an entirely different one (point: does anyone really want to see a revival of "Saturday Night Fever" anyway?)

No matter "Wicked" is completely sold out on Christmas Day! Viva Celine!
Mo
Mo
27-12-11 @ 19:59
Rampzalig programma. We hebben veel geklaagd over Op zoek naar.. maar dat had nog enige kwaliteit vergeleken met dit wangedrocht. Ik ben na de eerste live-show afgehaakt.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Saturday Night Fever Tour


Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2012
Genre: Feel Good

Meer info? Klik hier