Zangeres zonder naam de Musical

Datum: 18-05-10
Bron: Telegraaf


Na de film en een boek zal er ook een musical over Mary Servaes worden gemaakt onder de titel De Zangeres. Ellen Pieters zal de titelrol vertolken.

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (De Graaf & Cornelissen Producties) presenteren een nieuwe musical getiteld: DE ZANGERES, een intieme musical over de legendarische Mary Servaes, alias De Zangeres Zonder Naam. In deze nieuwe musical zijn vele van haar grootste hits te horen, zoals: Ach Vaderlief, De Soldaat, Mexico, Keetje Tippel, ‘t Was aan de Costa del Sol, Zeg luister Anita en Nicosia. De rol van Zangeres Zonder Naam wordt gespeeld door ELLEN PIETERS. Ellen vertolkte voor De Graaf & Cornelissen Producties eerder sterke hoofdrollen in de musicals Wat Zien Ik?! en Op Hoop van Zegen. Het script is in handen van Lars Boom en Paul van Ewijk tekent voor de regie. DE ZANGERES gaat op 21 november 2011 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Inhoud
Een opzienbarend, soms vrolijk, dan weer aangrijpend verhaal over een vrouw die iets wilde betekenen, die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht, met als wapen haar persoonlijkheid. Ze kreeg faam als de Zangeres Zonder Naam, maar uiteindelijk noemde iedereen haar DE ZANGERES en wist iedereen wie ze was: Mary Bey. Dat ze haar zo sterk bevochten onafhankelijkheid moest prijsgeven op het eind van haar leven had niemand verwacht en ook Mary niet. Van naamloos tot naamloos.

Mary Servaes werd pas op latere leeftijd ontdekt door Johnny Hoes. Onder zijn vleugels werd ze de Koningin van het Levenslied. Ze verkocht miljoenen platen en ontving daarvoor tientallen gouden platen. Ze werd aanbeden door de gewone man en verguisd door de elite. Nadat auteur Gerard Reve zijn bewondering voor haar openbaarde werd ze steeds breder bewonderd. Legendarisch waren haar optredens in het Concertgebouw met een lied tegen homohaatster Anita Briant en haar concert in Paradiso waarna het lied Mexico een culthit werd. Hoe eenzaam en afgesloten van de wereld ze zou sterven werd duidelijk in het boek Sterven Zonder Naam, geschreven door Ben Holthuis. Er werd geschokt op de onthullingen gereageerd en zelfs Kamervragen van Alexander Pechthold bleven niet uit. Mary leefde haar leven met alle denkbare hoogte- en dieptepunten.

De totstandkoming van DE ZANGERES geschiedt in samenwerking met filmproductiemaatschappijen The Gamboni Company (Sjef Scholte) en Incredible Film (Danielle Raaphorst), Steven de Jong Producties die bezig zijn met de voorbereidingen van een film over het leven van Mary Servaes en samen met platenlabel Telstar (Johnny en Adri-Jan Hoes). Deze film zal 2011 in productie gaan en 2012 in de bioscoop te zien zijn.

De eerder, voor seizoen 2011/2012, geplande musical Tante Es met Jorgen Raymann is verplaatst naar seizoen 2012/2013. In datzelfde seizoen brengt De Graaf & Cornelissen Producties tevens een vernieuwde versie van de musical De Jantjes.

DE ZANGERES is vanaf november 2011 t/m april 2012 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. Op maandag 21 november 2011 gaat de musical in het DeLaMar Theater Amsterdam in première.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ellen Pieters

musical

Geb.datum: 29-02-1964

Meer info? Klik hier