Zoetermeer krijgt gratis musical voor hele bevolking

Datum: 15-04-09


De musical “De Vliegende Hollander” wordt gratis toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Zoetermeer.

“De Vliegende Hollander” wordt in juni drie weken lang opgevoerd in het Buytenpark.

Met “De Vliegende Hollander” wil producent Greg & Baud Productions laten zien dat Zoetermeer dé musicalstad van Nederland is. Zoetermeer kent een groot aantal musicalverenigingen-en opleidingen en Zoetermeers talent treedt steeds vaker ook landelijk voor het voetlicht. Dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Zoetermeer, het Fonds1818 en Floravontuur is het nu mogelijk om een professionele musical gratis toegankelijk te maken voor alle Zoetermeerders.

“De Vliegende Hollander” vertelt het verhaal van kapitein Willem van den Decken, die op Paaszondag tegen de wil van God in uitvoer. Gestraft voor zijn hoogmoed is hij gedoemd tot het einde der tijden te blijven varen. Drie jaar later rust de VOC een expeditie uit om het spookschip en de lading terug te vinden. De scheepsjongen Rook, de enige die ooit ontsnapt is van De Hollander, wordt tegen zijn zin meegestuurd. In de uiteindelijke confrontatie met De Hollander bij Kaap de Goede Hoop dreigt Rook alles te verliezen wat hem dierbaar is.

De musical werd in 2004 eerder in het Buytenpark gespeeld en was daarna onder meer te zien in het Kwadrant Theater Zoetermeer en in Tilburg. Nu is de musical door de Zoetermeerse schrijvers Tjeerd de Haas (muziek) en Sebastiaan Smits (tekst) herbewerkt voor een grootse uitvoering in het Buytenpark. Maar liefst dertig acteurs en actrices uit Zoetermeer en omstreken staan straks op de planken. De hoofdrollen worden vertolkt door getalenteerde mensen uit de musicalwereld, waaronder Milan van Weelden en Gijs Geers die afwisselend Van den Decken spelen, Bregje van Beek en Käthe Staallekker als Eva en Jeffrey Italiaander als Rook. Jeffrey reist momenteel door Nederland in de musical Kruistocht in Spijkerbroek, waar hij geregeld de hoofdrol van Dolf speelt; Milan van Weelden staat avond aan avond naast Peter Faber in Man van la Mancha; Gijs Geers bereidt zijn afstudeerproject voor op de Codarts Academie voor Muziektheater Rotterdam en was vorig jaar te zien in Forbidden Musicals; Bregje van Beek speelde in Camille en Het Zandkasteel en Käthe Staallekker studeert Muziektheater aan de Fontys Dansacademie. De rest van de cast bestaat uit een combinatie van professionele musicalartiesten, studenten en getalenteerde amateurs.

Binnenkort starten de reserveringen voor “De Vliegende Hollander” via http://www.greg-baud.nlreacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Greg & Baud


Producent: Greg & Baud
Jaar: 2000
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Milan van Weelden

musical

Plaats: Zoetermeer
Geb.datum: 12-12-1980

Meer info? Klik hier