Reportage

Geslaagde La La La La concerten voor goede doel

De twee concerten voor de Stichting de Upside van Down afgelopen woensdag waren een groot succes. Beide keren was het Giga Konijnenhol, het theater van de Beerze Bulten, overvol.

La La La La… Eerst was er de CD onder deze titel, en nu dus de twee concerten. Het is een project van Mark Haayema, die we zelf afgelopen seizoen in Ja Zuster Nee Zuster en De Sprookjesboom konden zien spelen Op de cd staan liedjes voor kinderen, die niet kinderachtig zijn, met teksten van Mark, en muziek van diverse componisten, waaronder Nick Bult en Henk Ruiter. Een aantal van die vertolkers is er tijdens het concert ook bij om dat liedje te zingen, maar ook andere artiesten zijn aanwezig met een eigen nummer. Daar Mark Haayema natuurlijk in de musicalhoek zit, zitten daar ook een aantal musicalnamen bij, te beginnen met het koortje van Marike Folles en Barry Beijer.
En zo wisselen artiesten die populair zijn bij kinderen en anderen die meer bekendheid bij de ouders genieten elkaar af. Alles onder begeleiding van een uitstekende live-band. Na het optreden verlaten de artiesten ook het podium niet meer, maar gaan er ergens zitten, zodat het steeds voller wordt.
Het concert begint natuurlijk met de titelsong, gezongen door Laura Vlasblom, die ook Ina de Heks zingt. Natuurlijk zijn Jim (Doe dit doe dat),enYes-R(Uit elkaar) de grote namen, met bijbehorend enthousiasme en meezingen, maar Nurlaila Karim doet daar met haar twee dierenliedjes niet voor onder. Ook Woezel en Pip, die er net als bij de theatershow waren met Bettina Holwerda, konden rekenen op veel reactie. Ook een totaal onbekend gezicht laat van zich horen: een zekere Niki Romijn, die op de camping zorg draagd voor de musicals. Maar een onbekend gezicht hoeft geen onbekende te zijn; dat blijkt als ze een stem uit de Winx Club, en die van Clover van Totally Spies laat horen. De regendans die ze opvoert laat zien dat ze de kunst van animeren volledig onder de knie heeft. Ook het animatieteam van de camping heeft een optreden, evenals Re-Play. Joke de Kruijf blijkt na the Phantom het spoken niet verleerd te zijn; ze zingt “Ik wil naar buiten”, een liedje dat ze eerder opnam voor de Beerze Bulten musicalproductie “Bultje en het spookslot”. Absolute kanjer van het concert was Alex Klaasen, die de Kinderen Voor Kinderen klassieker “Kom je strakjes buiten spelen” bracht als een klassiek duet, waarbij de wisselingen in mannen- en vrouwenstem elkaar steeds sneller opvolgden. Hij zong ook het liedje Dromen van de La La La La CD.
Er werd niet alleen gezongen tijdens het concert, maar ook gepraat. Onvermijdelijk is om het goede doel in het spotlicht te zetten, wat dus ook gebeurde. Bij de manier waarop mag wel wat vraagtekens worden gezet, gezien de doelgroep van dit concert. Ik denk niet dat zij er iets van begrepen hebben. Dat kinderen met Down wat anders zijn past meer bij het verhaaltje van Sipke Jan Bousema voorleest. Een verhaaltje over het lieveheersbeestje Jesse, dat steeds wordt afgewezen omdat hij niet het juiste aantal stippen heeft.
Was het concert begonnen met een stukje van het La La La La lied van de gelijknamige CD; het wordt er ook min of meer mee afgesloten. In de versie van Sita, die het nummer ook op de CD zong, Met “ ïk loop op de wolken” is het dan definitief over en voorbij, en blijken meer dan 2300 mensen de optredens te hebben bijgewoond.

11 August 2010
Musicalconcert
Beerze
Beerze Bulten - Het Konijnenhol
http://www.lalalala.nl
lalalala, mark haayema, stichting upside van down, joke de kruijff, nurlaila karim, sita, jim, woezel en pip, sipke jan bousema,re-play, yes-r, barry beijer, marike folles

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen