Perspresentatie

Almost Paradise

In het najaar van 2009 bestaat V&V Entertainment, het theaterproductie bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente, 10 jaar. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich weten te ontplooien van 1 productie per seizoen tot de op een na grootste theaterproducent van Nederland. Musicalworld sprak in Hilversum met Albert Verlinde over niet alleen de afgelopen 8 jaar , maar ook over de laatste ontwikkelingen van V&V Entertainment.

In 1999 bracht V&V Entertainment hun 1e productie uit: Piaf, met in de hoofdrol Liesbeth List als Edith Piaf. Voor deze voorstelling werden destijds 50.000 kaarten verkocht. Nu 8 jaar later is dat getal, mede door het grote succes van Grease, Doe Maar en Annie, gestegen naar maar liefst 555.000 kaarten.
“We zijn ongelofelijk snel gegroeid maar waar ik het meest trots op ben is dat we het uitgangspunt van V&V Entertainment, het brengen van kleinschalige producties met een grote uitstraling, hebben kunnen waarmaken.
De grote kracht van het bedrijf is volgens Verlinde om titels uit te zoeken die een groot publiek aanspreken. “Vanaf het begin is ons streven geweest om met aansprekende titels met aansprekende hoofdrollen te komen. Dan kun je namelijk in 1 zin uitleggen wat het is bijvoorbeeld ‘het leven van Edith Piaf met Liesbeth List’. Iets in 1 zin kunnen uitlegen is altijd ons motto geweest.”

Seizoen 2007-2008
Dit theaterseizoen komt V&V Entertainment met 3 producties. Allereerst de Rodgers & Hammerstein musical ‘Assepoester’. Deze productie is een samenwerkingsverband met de Efteling en gaat op zaterdag 24 november in het Efteling Theater in première. Nu al overtreft de kaartverkoop die van de musical ‘Annie’, die afgelopen winter in het Efteling Theater te zien was. 
Daarnaast komt het bedrijf met de kleine reizende musical ‘Billie Holiday’ met Ruth Jacott als de legendarische blues en jazz zangeres. Ook Edwin Jonker is in deze productie te zien. Hij zal alle foute mannen in het leven van Holiday vertolken. Billie Holiday zal een geheel nieuwe productie gaan worden.
De feel-good musical voor dit seizoen zal de Nederlandse versie van de musical ‘Fame’ gaan worden. In de hoofdrol o.a. Jim Bakkum, Kim-Lian van der Meij, William Spaaij, Daphne Flint, Hein Gerrits en Talita Angwarmasse. Nu al zijn er ruim 100.000 kaarten voor deze productie verkocht en dat maakt ‘Fame’ de nummer 1 in de abonnementen verkoop van de theaters. Vandaar dat Verlinde vandaag bekend kon maken dat ‘Fame’ in de verlenging gaat. Maar liefst 4 maanden zijn toegevoegd aan de tour die in januari gaat starten.

Op naar de 10 jaar
Ondanks dat dit theaterseizoen pas net van start is gegaan, kwam Verlinde vandaag ook al met nieuws voor volgend seizoen. “De rede voor deze vroege bekendmaking is omdat we nu al een verlenging kunnen aankondigen voor Fame. Daarnaast willen we snel audities gaan uitschrijven en organiseren zodat we weer het beste zang en dans talent van de nieuwe generatie kunnen vastleggen”, aldus Verlinde.
Naast ‘Fame’ zal ook de musical ‘Piaf’ in seizoen 2008-2009 gaan terugkeren, maar niet in dezelfde productie van 9 jaar geleden. Die voorstelling, samen met de film ‘la vie en rose’, zullen wel als uitgangspunt voor deze versie gaan dienen. Voor de regie is Eddy Habbema aangetrokken. Samen met Allard Blom zal hij ook het script gaan bewerken. Nummers worden vertaald en er zal gewerkt gaan worden met een ensemble waardoor het geheel meer een musical uitstraling zal gaan krijgen. In de hoofdrol wederom Liesbeth List.
Aan het rijtje swing musicals als ‘Grease’ en ‘Fame’ mag in 2009 de titel ‘Footloose’ worden toegevoegd. De vrouwelijke hoofdrol zal voor Kim-Lian van der Meij zijn die onlangs een 2 jarig contract bij V&V Entertainment heeft getekend. De mannelijke hoofdrol is nog niet bekend. Wel dat Martin Michel is aangetrokken voor de regie en choreografie.

Naast deze musicals komt het bedrijf in seizoen 2008-2009 ook met een toneelstuk namelijk ‘the Beauty Queen of Leenane’. Een zeer succesvol toneelstuk zowel in Londen als in New York waar het maar liefst 4 Tony Awards won. De Nederlandse titel wordt ‘Moeders Mooiste’. In de hoofdrol van de moeder gaan we Nelly Freida zien. De rol van de dochter zal gespeeld worden door Annick Boer. In februari 2009 zal de première plaatsvinden.

Wat gaat de toekomst brengen?
Dat V&V Entertainment zich niet meer alleen op Nederland wil richten, blijkt wel uit het feit dat er met het Belgische Music Hall een samenwerkingverband is aangegaan. Nederlandse producties als ‘Grease’, ‘Annie’ en ‘Fame’ zullen in België te zien gaan zijn met een Vlaamse cast. Niet alleen het concept en de decors zullen worden overgenomen, maar ook de formats van tv programma’s die aan bepaalde producties gekoppeld zijn. Zo zal bijvoorbeeld de zender VTM de zoektocht naar een Vlaamse Annie gaan uitzenden. Een aantal andere grote namen voor de Vlaamse producties zijn inmiddels ook bekend. Davy Gilles en Sasha Rosen zullen als respectievelijk Danny en Sandy in de musical ‘Grease’ te zien zijn. En Myriam Bronzwaar zullen we zowel in ‘Grease’ als in ‘Annie’ gaan zien.

Onlangs is bekend gemaakt dat het bedrijf de rechten heeft gekocht voor de hit musical ‘Hairspray’. Deze voorstelling zal wel pas in 2010 in Nederland te zien zijn. “Hairspray gaat onze jubileum productie worden. We hebben wel overwogen hem een jaar naar voren te halen, maar we hadden Footloose al staan en daar hebben we Kim-Lian ook al voor vast gelegd. Overigens komt er volgend jaar zomer een nieuwe versie van de Footloose film (met Zac Efron in de hoofdrol red.) wat deze titel dus erg actueel maakt”, aldus Verlinde.

In 2010 zal ook de geheel nieuwe musical ‘Vincent’ gaan uitkomen over het leven van Vincent van Gogh. Wat de insteek van het verhaal gaat worden is nog niet bekend aangezien het concept nog volop in ontwikkeling is.
Verder zal het samenwerkingsverband met de Efteling worden uitgebreid. Het Efteling theater moet een nieuw vast theater gaan worden waar producties van V&V Entertainment het hele jaar door te zien zullen gaan zijn.

Niet slecht voor een bedrijf dat ooit is begonnen aan een keukentafel…..

Voor meer informatie over de producties van het huidige theaterseizoen ga naar http://www.theaterhits.nl

 

24 September 2007
N.v.t.
Hilversum
http://www.theaterhits.nl
v&v entertainment, grease, fame, footloose, albert verlinde, kim lian, jim, efteling, annie, belgië