Perspresentatie

Annie op Kerstavond

Princess bestaat dit jaar 10 jaar, en dat vraagt om een sprookjesachtig mooi feest waarbij de preview van Annie de slagroom op het toetje is. Een meer geschikte lokatie dan het Efteling Theater is voor een avond als deze is bijna niet denkbaar in Nederland.

De musical ‘Annie’ heeft bijna geen introductie meer nodig. Iedereen kent het verhaal van het weesmeisje met de rode haren en sproeten. In eerste instantie staat ze onder toezicht van de strenge Miss Hannigan (Loeki Knol), maar als ze wordt opgevangen door de miljonair Daddy Warbucks (Edwin Rutten) verandert haar leven. De musical is voor Nederland vertaald door Allard Blom die onlangs ook ‘de Jantjes’ opnieuw heeft bewerkt.
Tijdens de presentatie werden er vier nummers ten gehore gebracht. Direct werd het publiek in het diepe gegooid met het nummer ‘Morgen’ (Tomorrow). Het was absoluut te merken dat zenuwen en de weinige repetities deze avond parten speelde. Het was dan ook geen premiere, maar een preview op een musical waar nog 10 maanden aan gesleuteld zal worden. Toch waren de details aanwezig. Het rode jurkje, ‘Sandy’ de hond, de kerstboom en de kostuums uit het weeshuis. Maar de grootste verassing was misschien nog wel de zeer strenge en dronken Loeki Knol die zich eens van een heel andere kant kon laten zien dan in ‘Hamelen’.

N.v.t.
Kaatsheuvel
Efteling Theater
Officiële website

annie, efteling, loeki knol, v&v entertainment, albert verlinde