Perspresentatie

Anubis: De ‘Zevensprong’ van nu

Op 26 december 2006 was Het Huis Anubis voor het eerst te zien op de nationale televisie. Drie televisieseizoenen, een film en ontelbare merchandise later is er dan nu de Theatershow.

In het allereerste seizoen van de serie voerden de bewoners van het Huis een musical op. Nu willen ze deze musical nog een keer spelen voor het publiek, maar als ze in het theater aankomen blijkt het niet helemaal te kloppen. Het decor staat nog niet opgesteld, maar ligt onder doeken verborgen. Als ze de doeken weghalen blijkt het niet hun decor te zijn, maar een verzameling museumstukken die eigenlijk in een museum in Zuid Amerika hadden moeten zijn. Een groot aantal bekende schilderijen zoals de Mona Lisa van DaVinci, het Melkmeisje van Vermeer en Marilyn Monroe van Warhol, maar met elk doek klopt iets niet, er staan rode rozen op ieder schilderij. Tussen al die lijsten en kisten vinden ze een Graal met een inscriptie ‘De Graal van de Eeuwige Vriendschap’. De dames kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en Noa opent de graal en laat een geest vrij. Ze verdwijnt en verschijnt in één van de schilderijen. De gedaante van een geest laat zich zien. Als de groep een aantal opdrachten goed uitvoeren krijgen ze de sleutel om Noa weer te bevrijden.

Regisseur Jasper Verheugd was al vanaf het begin betrokken bij Anubis. Hij regisseerde een aantal van de eerste afleveringen en is nu als regisseur en scriptschrijver verbonden aan de Het Huis Anubis Theatershow. “Ik was vroeger erg fan van de serie De Zevensprong. Dat idee van spanning is ook Anubis. Het gevoel dat je hebt als je belletje trekt en snel om een hoekje gaat staan. Dat je bijna in je broek moet plassen van de spanning, maar dat je er ook om moet lachen omdat het zo leuk is. Dat gevoel is Anubis. Het is steeds spannende avonturen meemaken en dat gaan we in het theater ook proberen. De grens opzoeken van spanning, tegen het gevoel van een thriller aan.”

De theatershow zal een interactief karakter krijgen. Het is de bedoeling dat de kinderen in de zaal actief meedoen. De vierde wand wordt ook doorbroken als de bewoners het jonge publiek direct aanspreken. “Er zijn allemaal dingen in de zaal verstopt en de kinderen moeten daar aan meedoen. Dat gaat allemaal in rap tempo, want de show duurt echt maar zeventig minuten.”

In de serie zijn al vele avonturen beleefd en aan die reeks wordt nu weer een verhaal toegevoegd. “We hebben er wel veel naar moeten zoeken. Dit is het vierde script dat we hebben gemaakt. Er waren eerst hele andere verhalen ook vanwege de acteur die Appie speelt, die uiteindelijk niet mee doet. Anjali (Taneja, bedenker van de serie) heeft inmiddels ook een doorloop gezien en we hebben samen nog aan het script gewerkt”.

De muziek van Anubis is van de hand van Johan van den Eede. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de muziek van de zeven sprookjesmusicals van Studio100. Voor de theatershow schreef hij een aantal nieuwe nummers, aangevuld met nummers uit de serie, een nummer uit de film en het nummer Ware Liefde dat oorspronkelijk bedoelt was voor de film, maar het witte doek niet heeft gehaald.

Anubis zal een spectaculaire show gaan worden met trucs en ontploffingen. “We hebben zelf een illusionist in huis, Kobe (van Herwegen, bekend van Spring). Hij heeft veel trucs bedacht en is druk bezig met spiegels en dergelijk. Als je kijkt zie je alleen maar kisten, het lijkt allemaal troep, maar daar zit van alles in”. Om dat te kunnen zien zullen we zelf naar het theater moeten gaan.

Het Huis Anubis Theater belooft een spannende middag of avond te worden voor het enthousiaste Anubis publiek. De voorstelling is van 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 te zien in Nederland en op 7 februari 2009 voor 1 dag in Antwerpen, België.

03 December 2008
Repetitie
Schelle, België
Repetitieruimte Studio100
http://www.studio100.be