musical
Synopsis

Na het overweldigende succes van Musicals in Ahoy' 2002 en 2004 van Joop van den Ende Theaterproducties was ook het geheel nieuwe muziekspektakel Musicals in Ahoy' 2006 een groot succes. Het is een feest voor fans, een must voor de liefhebber van overweldigend…
Start > Producties > 2002 > Feel Good > Musicals in Ahoy
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2002
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Feel Good
score:
4star
websites:


Around the World


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 11 jan 2006
Theater: Euromast
Lokatie: Rotterdam
Website: Officièle website
Auteur: Marilena

Na het enorme succes van 'Musicals in Ahoy 2002' en 'Musicals in Ahoy - Musical meets movie' uit 2004, komt Joop van den Ende Theaterproducties in 2006 opnieuw met een Musicals in Ahoy. Een opmerkelijke keuze want 'Musicals in Ahoy' werd destijds gepresenteerd als iets unieks en eenmalig. Toch werd er, vanwege de grote vraag vanuit het publiek, besloten om ook in 2006 dit musicalspectakel te organiseren.

Vandaag vond in de Euromast in Rotterdam, op 350 meter boven de grond, de perspresentatie plaats, een locatie die perfect past bij het thema van Musicals in Ahoy 2006.
Na de greatest musical hits versie in 2002 en de musicalfilms in 2004, gaan we in 2006 een droomvlucht door de wereld van de musical maken.

Erwin van Lambaart, directeur Joop van den Ende Theaterproducties: “We reizen de hele wereld over en laten de mooiste en leukste musicals voorbij komen. Dit zal voor ongeveer 50% bestaan uit highlights van de bekende musicals, maar de andere helft zal bestaan uit nieuw repertoire. Musicals die volgend seizoen in Nederland te zien zullen zijn zoals Cats en the Wiz, maar ook musicals die op dit moment in andere landen enorme hits zijn zoals Billy Elliot. Daarnaast zitten er ook een aantal nummers in uit musicals die wij erg mooi vinden, maar die weinig aandacht krijgen zoals Brooklyn. Daar zitten een paar geweldige nummers in, maar die zijn bij het grote publiek niet bekend, en daarom willen we ze in Ahoy laten horen.”
Ondanks dat het de 3e keer is dat het concept naar de Ahoy gaat, blijft het vooor Stanley Burleson uniek en exclusief: “we spelen maar 8 voorstellingen in 2 jaar, dat zijn natuurlijk maar een beperkt aantal kaarten. Wil je erbij zijn, dan moet je snel zijn want het is uit de vorige 2x gebleken dat het heel snel is uitverkocht.”

Het thema waarvoor deze keer gekozen is, lijkt vrij veel op het thema van de 1e Musicals in Ahoy. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen. Erwin: “Deze keer gaan we breder en wat meer de entertainment kant opzoeken. Vandaar dat we ook Anita Meijer en Hans Klok erbij gevraagd hebben. Daarnaast wordt het ook jonger en eigentijdser en dat zie je bijvoorbeeld terug in de cast, het repertoire en in het decor.” Grootste verschil is wellicht dat er nu meer een verhaal in zit. Chantal Janzen: “Aan de hand van een droom van een jongetje gaan we de verschillende continenten af en maken we dus een muzikale reis rond de wereld. Maar er zit ook een hele mooie boodschap in de avond verweven en die is dat je nooit moet stoppen met dromen want ze zouden wel eens uit kunnen komen.”

Choreografie en staging komt ook bij deze Musicals in Ahoy van Stanley Burleson: “Ik vind Musicals in Ahoy�een heerlijke show om te doen. Ten eerste pak je van alle musicals de leukste nummers en maak je daar iets nieuws van, maar ten 2e is het ook geweldig om in zo’n grote set te werken. Je kunt bij wijze van 40 of 60 dansers neerzetten en dan heb je nog ruimte over. Het zien groeien van de tekentafel naar het uiteindelijke resultaat is een heel leuk proces. Ik ben verantwoordelijk voor het fysieke gedeelte van de show en ik kan je zeggen dat daar heel wat besprekingen en brainstormsessies aan vooraf gaan want het is natuurlijk een groot gedeelte van de show. Eigenlijk is het gekkenwerk, want je moet in een paar weken met de dansers 40 nummers instuderen, maar als je het goed voorbereid en je hebt de juiste mensen op de juiste plek, dan is het een kick als het lukt.”


 1 2 >

Fotos
musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)