Perspresentatie

Around the World

Na het enorme succes van 'Musicals in Ahoy 2002' en 'Musicals in Ahoy - Musical meets movie' uit 2004, komt Joop van den Ende Theaterproducties in 2006 opnieuw met een Musicals in Ahoy. Een opmerkelijke keuze want 'Musicals in Ahoy' werd destijds gepresenteerd als iets unieks en eenmalig. Toch werd er, vanwege de grote vraag vanuit het publiek, besloten om ook in 2006 dit musicalspectakel te organiseren.

Wat ook elke versie spectaculairder lijkt te worden is het decor. Dit jaar is er gekozen voor een decor met vleugels van de grootste arend van de wereld! Erwin van Lambaart: “De vleugels zullen echt enorm zijn. Ze komen niet alleen tot aan de nok, maar zijn ook net zo breed als de korte zijde van de Ahoy. Gelukkig hebben we in Nederland en Engeland een workshop gevonden die deze vleugels kunnen maken, want waar je rekening mee moet houden is dat bijvoorbeeld de aanhechtingen van hetzelfde materiaal moeten zijn als de rest. Dit omdat er namelijk op geprojecteerd gaat worden. De vleugels zullen onderdeel gaan uitmaken van de show en kunnen bijvoorbeeld voor intieme momenten ingeklapt worden.”

Welke musicals er allemaal de revue zullen gaan passeren is niet bekend gemaakt. Antje Monteiro: “Ik weet nog niet welke nummers ik ga zingen, maar ik weet wel dat er nummers uit ‘Aida’ in zullen zitten en die ga ik waarschijnlijk wel doen. Dat is toch een stukje sentiment. Daarnaast is Carolina er ook bij betrokken dus kunnen we vast iets leuks gaan doen. Wellicht dat we Hans Klok kunnen strikken als Radames haha.”
Chantal: “Het maakt me eigenlijk ook niet echt uit wat ik straks ga zingen, ik vind het zo gaaf dat ik ook nu weer mee mag doen. Daarnaast kennen ze mij bij Stage Entertainment ondertussen erg goed, dus weten ze ook wel wat er bij mij en mijn stem past. Toch hoop ik stiekem wel dat ik wat grote show nummers mag doen met veel dans, dat mis ik nu wel een beetje bij ‘Beauty and the Beast’ namelijk.”

Of er in 2008 weer een ‘Musicals in Ahoy’ zal komen is nog niet bekend. Erwin van Lambaart: “Het is een concept waar je zuinig op moet zijn. Omdat we er nu 3 gemaakt hebben, wil niet zeggen dat er automatisch een 4e komt. Je moet kijken of het er de tijd voor is en of je repertoire en talent hebt voor wat je wilt brengen want je moet het wel elke keer een andere touch kunnen geven, daardoor blijft het uniek.”  Stanley: “Toch denk ik dat ook dan de mensen weer zullen komen, want mensen willen graag zien wat ze al gezien hebben. Niet precies dezelfde show, maar wel het concept. Het enige wat je moet doen is het talent en de muziek van dat moment in de show stoppen gecombineerd met materiaal wat mensen al kennen. Mensen hebben goede herinneringen aan de vorige shows en willen dat nog een keer meemaken en daarom blijven ze komen. “

Leuk detail is dat het concept van ‘Musicals in Ahoy’ inmiddels ook al buiten Nederland bekendheid geniet. Op dit moment heeft Stage Entertainment in Duitsland een show langs 8 grote arena’s lopen die te vergelijken is met de 1e Musicals in Ahoy. Maar ook in Amerika heeft men lucht gekregen van dit concept. Zo heeft de directeur van de bekende ‘Radio City Music Hall’ in New York contact gezocht met Erwin van Lambaart of het mogelijk is om het concept ook naar Amerika te halen.

Musicals in Ahoy is van 17 tot en met 24 mei in de Rotterdamse Ahoy te zien. Wees er snel bij want niet alleen start de kaartverkoop al op 12 januari, ook gaan er minder kaarten in de verkoop. Er is deze keer gekozen om de goedkoopste kaarten en dus ook de hele slecht zicht plaatsen niet te verkopen. Dat betekent dat er in plaats van 8000 kaarten per avond, maar 7200 kaarten beschikbaar zijn.

N.v.t.
Rotterdam
Euromast
Officièle website

musicals in ahoy, ahoy, euromast, rotterdam, stanley burleson, joop van den ende, chantal janzen, antje monteiro, kim lian, hans klok