musical
Synopsis

Beauty and the Beast is een sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, indrukwekkende decors, schitterende kostuums en prachtige muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.
De mooie Belle…
Start > Producties > 2005 > Familie > Beauty and the Beast
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2005
duur:
150 minuten
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
4star
websites:


Beauty and the Beast, de Grande Finale


Artikel: Reportage
Voorstelling: Première
Datum: 23 sep 2006
Theater: Circus Theater
Lokatie: Scheveningen
Website: Officiele website
Auteur: Marilena

Na een succesvolle nationale tour in seizoen 2005-2006, waarin meer dan 377.000 mensen de voorstelling zagen, staat 'Beauty and the Beast' nu in het Circus Theater in Scheveningen voor de Grande Finale. Op zaterdag 23 september was de feestelijke premiere.

De voorstelling had naast naast dit feestelijk tintje nog iets bijzonders. Erwin van Lambaart, directeur Joop van den Ende Theaterproducties, ligt toe: “Vanaf de 1e dag van de tour is gebleken dat de cast en crew van ‘Beauty and the Beast’ heel hecht is, het is net familie. En als familie wil je graag bij elkaar zijn. Helaas kan dat niet altijd, bijvoorbeeld als een kind langdurig ziek is. Op zo’n moment is het extra belangrijk dat je als familie bij elkaar kunt zijn. Vandaar dat we de komende 4 weken iets bijzonders gaan doen met ‘Beauty and the Beast’ voor het Ronald McDonald fonds. We introduceren het ‘Beauty and the Beast familie ticket’ waarbij je met 3 of meer personen korting krijgt op de kaarten. Zo willen we ook mensen die wat minder te besteden hebben de mogelijkheid geven om de voorstelling te gaan zien.
Daarnaast willen we het succes van ‘Beauty and the Beast’ delen met de zieke kinderen. Vandaar dat van elk familie ticket dat verkocht wordt er 2 euro gaat naar het Ronald McDonald huis”.
Robbert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Fonds, had de eer om het 1e familie ticket te ontvangen van Jacobje.

De voorstelling had voor Casey Francisco, in de rol van Mw. Pot, en Dick Rienstra, in de rol van Maurice, een exra feestelijk tintje. Zij maken sinds kort deel uit van de cast en de premiere in Scheveningen was voor hen ook een beetje een persoonlijke premiere.
Casey: “Ik speel de rol van mevrouw Pot al sinds juli maar de rest van de cast heeft hun premiere al een jaar geleden gehad, dus voor mij voelde dit wel als een premiere.” Na haar rol als Maria Magdalena in de musical ‘Jesus Christ Superstar’ is deze rol iets totaal anders. “Het was best moeilijk om die omschakeling te maken, zeker toen in ‘s avonds nog in ‘Jesus Christ Superstar’ speelde maar overdag moest repeteren voor ‘Beauty and the Beast’. Maar ik ben wel blij dat ik de kans krijg om verschillende rollen te mogen spelen, ‘Beauty’ is toch meer comedy en gesproken tekst. Daar zit voor mij ook de uitdaging in, plus het feit dat het personage toch wat ouder is dan ik zelf ben en een kind heeft. Dat moet je wel geloofwaardig overbrengen.”.
Ook voor Dick Rienstra voelde dit als ‘zijn’ premiere: “Ik ben er nog niet zo lang bij, pas vanaf augustus, en dit is voor mij de 31e voorstelling geweest. Vooraf had ik wel last van wat gezonde spanning, er zitten toch veel genodigden en familie in de zaal.”
Dick is de 3e op rij die de rol van ‘Maurice’ speelt. “Ik kan natuurlijk niet zeggen hoe anders ik de rol speel in vergelijking met mijn voorgangers. Ik weet alleen dat ik de ruimte heb gekregen om mijn eigen inbreng in de rol te leggen. Ik sta al 35 jaar op toneel, heb ook jaren bij het volkstoneel gespeeld en daar ga je met je personage heel erg de diepte in. Je wordt daar gedwongen om heel eerlijk met je personage om te gaan en dat probeer ik nu ook met de rol van ‘Maurice’”, aldus Dick.

Iemand die weer ‘thuis komt’ in het Circus Theater is Rene van Kooten. “Na Miss Saigon, Elisabeth en Aida voelt dit echt als een 2e thuis. Ik heb hier in totaal 5 jaar gewerkt. Ik zie de komende maanden dan ook als een heel lekker toetje na de tour waarin ik heel erg ga genieten van de rol van ‘Gaston’ en van de 2x in de week dat ik de rol van ‘het Beest’ ga spelen”, aldus Rene. Na Scheveningen krijgt ‘Beauty and the Beast’ nog een staartje voor Rene: “Ik had begrepen dat ze in Antwerpen moeite hebben om een geschikte ‘Gaston’ te vinden. De kans is dus groot dat ik na januari voor een paar maanden naar Antwerpen ga. Op zich weer een uitdaging want je gaat daar met een hele nieuwe cat werken en er komt ook een nieuwe vertaling.”

Maar voorlopig is Rene nog in Scheveningen te zien waar ‘Beauty and the Beast’ tot half januari te zien zal zijn.
Voor meer informatie over het familie ticket en over ‘Beauty and the Beast’ kijk op [url=http://www.musicals.nl]http://www.musicals.nl [/url]Fotos
musical musical

image

image

(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)