Recensie

Bloed Broeders

Met Bloedbroeders hoopte Studio 100 de eerste stap te zetten naar het maken van haar eerste volwaardige volwassen musical. Is het hen gelukt? Ja hoor, tijdens de premiere kunnen we constateren dat ze met glans geslaagd zijn.

Willy Russel schreef het verhaal in 1982, hij deed niet alleen dat, ook componeerde hij de muziek en schreef de liedjesteksten. De muziek gebruikt hij dan ook optimaal om op deze wijze het verhaal te vertellen. De choreograaf van dienst is voor musicalkenners geen onbekende en heet Martin Michel, hij brengt de choreografie op een speelse maar plezante wijze. Helaas werd er geen gebruikt gemaakt van een live orkest maar in een studio vooraf opgenomen muziekband.

De 2 hoofdrollen zijn weggelegd voor Jan Schepens, die Mickey Johnstone speelt, en voor Annemie Gils, die gestalte geeft aan Mrs Johnstone, de moeder van de noodlottige tweeling. Beiden schitteren in hun zang en acteerprestaties. Dimitri Verhoeven vervult zijn rol van bloedbroeder Eddie Johnstone met glans. Schepens en Verhoeven voelen elkaar perfect aan, geen toeval blijkt want dit is niet hun eerste kennismaking met Bloedbroeders. Zeven jaar geleden speelden ze de rol voor het eerst maar toen als student aan het Brusselse Conservatorium, ook ditmaal was Koen van Dijk van de partij, die zijn regiedebuut maakte. Frank Hoelen kruipt in de belangrijke rol van verteller en ook de rol van Sammy Johnstone weet hij erg overtuigend te brengen. Mrs Lions wordt op de planken gebracht door Myriam Bronzwaar en An Vanderstighelen vertolkt de rol van Linda.
De zes acteurs stralen werkelijk van het podium, geen wonder want ze krijgen dan op het einde van de avond ook een welverdiende minutenlange staande ovatie van de hele zaal.

Als je naar Bloedbroeders gaat met de verwachting een groot spektakel te zien dan ben je niet aan het juiste adres. Bloedbroeders is een intens meeslepend verhaal vol drama, emotie en vriendschap met een noodlottig einde. Tot medio november kan je genieten van deze productie in Zaal Elckerlyc.

Première
Antwerpen
Schouwburg
Studio 100

blood brothers, jan schepens, studio 100, danny de munk, dimitri verhoeven, koen van dijk