Musicalnieuws
Synopsis

Cirque Éloize komt opnieuw naar Carré. Ditmaal met de muzikale show Saloon, die voor het eerst te zien is in Nederland. Saloon is een voorstelling vol spectaculaire acrobatiek en live muziek.
Start > Producties > 2017 > Feel Good > Saloon
Over...

 
producent:
Cirque Éloize
jaar:
2017
duur:
85
pauze:
Nee
genre:
Feel Good
score:
3star
websites:


Country Circus Carré


Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 06 jul 2017
Theater: Koninklijk Theater Carre
Lokatie: Amsterdam
Auteur: Johan van der Zwet

Circus hoort bij Carré. Iedere kerstvakantie worden de stoelen op de begane grond losgeschroefd om plaats te maken voor een circuspiste. Vorig jaar vlogen de musicalsterren van Pippin aan de trapeze en deze week strijkt het Canadese Cirque Éloize neer in het Amsterdamse theater met hun westernshow "Saloon".

“Saloon” is een circusshow die zich afspeelt in het Wilde Westen. Een verhaal is er niet echt. Of nouja… we zien een saloon waar de ene cowboy ruzie krijgt met de andere, gaat vechten en het aan het einde weer goed maakt. Dit alles geïllustreerd met fraaie circusacts.
Indrukwekkend is het zeker. Zo vallen we van de ene verbazing in de andere bij een slangenmensact. Steeds als we denken dat de dame in kwestie nu toch wel de grens van wat fysiek mogelijk is heeft bekijkt, volgt er opnieuw een draai, kronkel of wat dan ook.
Of het nummer met een Wip-wap. Al als het gevaarte wordt klaargezet zie je dat dit wel spectaculair moet worden. En dat gebeurt ook. Twee mannen tegenover elkaar die elkaar steeds lanceren en in de lucht halsbrekende toeren uithalen.

Tijdens een kroeggevecht is de enscenering zo massaal dat je niet weet waar je moet kijken. Overal op toneel worden halsbrekende toeren uitgehaald. Alles is bedacht, maar komt toch spontaan over.

Muziek speelt bij dit gezelschap een grote rol. Veel staat op band, maar er wordt voortdurend live meegespeeld door een slagwerker en twee gitaristen. De zang klinkt lekker ouderwets country en geeft de show de juiste sfeer. Wel laat de geluidstechniek in de muzikale momenten te wensen over. Soms is het zo hard dat zelfs het kleinste liedje zonder oordopjes niet te doen is.
Waar het groteske geluid tijdens de circusacts helpt om het spektakel nog indrukwekkender te maken, haalt het de voorstelling in de muzikale nummers naar beneden. Zonde en onnodig.

“Saloon” brengt het ouderwetse circus in een modern jasje. Het levert een gezellige avond op. En ‘s avonds stiekem proberen hoe elastisch je zelf bent.Fotos
Musicalnieuws Musicalnieuws
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)