Perspresentatie

De barricaden op!

Een dag voor hun eerste voorstelling in Rotterdam nam de cast van Les Misérables al marcherend bezit van het Nieuwe Luxor Theater. En Inpecteur Javert was niet de enige die tegensputterde...

Een dag voor hun eerste try-out bestormde de cast van Les Misérables op de tonen van een krachtig strijdlied het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Naar eigen zeggen zijn zij de komende maanden niet van plan hun pas veroverde onderkomen te verlaten. Al het luide geclaxonneer van het verkeer dat op de Erasmusbrug tegen het minutenlange oponthoud protesteerde, deerde de oproerkraaiers niets. Vol bravoure en zelfverzekerdheid zien zij de toekomst tegemoet. Musicalworld vroeg de hoofdrolspelers wat voor hen de grootste barricade is die zij aanstaande zondag moeten overwinnen op de première van Les Misérables.

Carlo Boszhard (monsieur Thénardier): “Mijn grootste opgave is de humor en de slechtheid van mijn personage te combineren. Mensen denken dat grappen maken mij makkelijk afgaat, maar het vereist veel nauwkeurige voorbereiding. Toch heb ik vertrouwen in een geslaagde vertolking. Ik heb inmiddels goede kritieken gekregen van collega’s als Chantal Janzen en Paul de Leeuw.”

Freek Bartels (studentenleider Enjolras): “Ik zie eigenlijk helemaal geen obstakels. Laat de première aanstaande zondag maar komen, ik kan niet wachten.”

Nurlaila Karim (de onfortuinlijke moeder Fantine): “De voorstelling wordt geweldig, ik zie nergens tegenop. Ik ben wel heel benieuwd naar de reacties op mijn premièrejurk. Die heb ik namelijk zelf ontworpen.”

Jamai Loman (student Marius): “Ik vraag me weleens af of ik bij het publiek geloofwaardig overkom als een jongen die op een meisje verliefd wordt. Haha, maar even serieus. Als acteur vind ik het moeilijk om mezelf helemaal open te stellen. Maar in de aanloop naar de première heb ik met deze geweldige creatives ongelooflijk heftige momenten op weten te roepen. Ik kan zonder blikken of blozen zeggen dat ik mezelf heb overwonnen.”

En wat is het moment in de voorstelling waar de castleden zich het meest op verheugen?

15 April 2008
N.v.t.
Rotterdam
Nieuwe Luxor Theater
http://www.musicals.nl
miserables, jamai, loman, carlo, boszhard, nurlaila, karim, freek, bartels, rotterdam, luxor, erasmusbrug, barricade, barricaden