Achtergrond

De Zorro Chat…..week 4

Een dubbele exit, duetten en lekker subtiele verleidingstactieken: Op Zoek naar Zorro komt op stoom! Lees de samenvatting van de ZORRO Chat week 4.

De ZORRO chat WEEK 4. Kort door de bocht? Jazeker. Genuanceerd? Helemaal niet. Beledigend? Soms…. Maar wellicht kun jij volgende week zorgen voor meer nuance. Log in en chat mee!

“Living on a Prayer” was het toepasselijke openingsnummer. En schietgebedjes hadden de kandidaten nodig, want vanavond zouden maarliefst twee kandidaten het strijdtoneel moeten verlaten. En niemand was verzekerd van een plaats in de volgende ronde, zoveel is de afgelopen weken wel duidelijk geworden.  Maar “we’re halfway there…”. Atje Monteiro trachtte wanhopig een dosis “Like a Prayer” van Madonna toe te voegen aan de mash-up, maar sloeg de plank op genante manier totaal mis. Haar inzet was verkeerd, ze zong een “creatieve” tekst en de schrik zat er meteen goed in vanavond.  Maar de heren bleven goedgemutst in hun witte shirtjes met zwarte bies.

De jury werd geintroduceerd terwijl er balonnen van het podium werden gehaald door de productie. Nijholt was opvallend energiek, Erwin had een opvallend lelijke das, maar toen was het tijd voor het eerste duet.

JEROEN en MISCHA mochten het spits afbijten met “Me and My Shadow” van Sinatra. De twee Benjamins waren slick gekleed in een smoking en deden een wat ongemakkelijk dansje. Het geluidsniveau was niet goed afgesteld, waardoor vooral Mischa soms niet boven de muziek uitkwam. Jeroen gooide wederom al zijn charmes in de strijd en kwam volgens de chatters beter uit de verf dan de (kleine!) Mischa.  Pia prees de twee heren voor hard werk. Mischa was gegroeid en Jeroen wist zijn tekortkomingen op dansgebied goed te maskeren. Antje mompelde ook nog iets (Antje mompelde de hele avond weinigzeggende zinnen) en Willem was tevreden. Al vond hij Jeroen meer een entertainer dan een Zorro.

KELVIN en MARIJN deden “Lang is de Nacht” uit The Lion King. Een intens nummer, dat door allebei sterk werd gezongen. Beide heren hadden een strak overhemd aan….erg strak zelfs. En wat was er met Marijn’s haar gebeurd (permanent….haarstuk?)? Hun stemmen klonken mooi samen, al was het einde een beetje wiebelig. En was het niet een beetje teveel “mjoesical”? Zoals je dat geleerd wordt op de Frank Sanders Academie? Erwin vond het “niet slecht”, maar miste natuurkracht. Antje miste pop. Willem vond het mooi intens en had het wederom over de groei van Marijn.

RUUD en DENNIS mochten aan de bak met “Hair”  uit de gelijknamige hippiemusical. De chat schrok zich een ongeluk van Ruud’s behaarde kippenborst. De Zorro’s hingen wat onhandig in een zitzak met giletjes die misschien wel gehaakt waren door de grootmoeder van de kledingassistente. Maar toen de heren zich eenmaal uit de zitzak hadden gehesen kwam er een energiek en fijn optreden op gang, waarin beiden goed uit de verf kwamen. Waarom letterlijk het haar van de danseressen moest worden beroerd terwijl ze zongen over hun eigen hair werd niet helemaal duidelijk, maar een feestje was het wel. Ruud was niet helemaal zuiver volgens Erwin, maar Willem vond hem een “stuk”. Willem gaf een overduidelijk negatief stemadvies voor Dennis, (hij speelt op impuls in plaats van op vakinhoud) wat gebaseerd op het optreden van vanavond niet terecht was.

TOMMIE en ROMAN mochten “Een Houten Hart” zingen en werden door de regie in een soft porno lichtje gezet. De roze lippenstift kwam zo lekker kek uit. Het duet klonk als een klok en zonder twijfel was dit de beste performance van de avond., waarbij Tommie nog iets beter leek te zingen dan Roman. De avond leek zo te zijn opgebouwd van zwak naar sterk. Antje zag in Tommie de ideale Zorro, Erwin voelde zich aan de rand van de Grand Canyon staan…(?) en riep iedereen op beide heren de finale in te stemmen. Willem wilde “tiek”  aan Roman toevoegen (romantiek….snapt u hem?) en prees de lef van Tommie, maar riep op om beide heren op hoge hakken te laten performen omdat dat adelijker zou zijn. Volgende week dus La Cage nummers a.u.b……!

Frits hield diepte-interviews met de familie van de Zorro’s (wat een talenten heeft die man toch…), maar toen waren we bij het eerste trapmoment. Als favoriet noemde Erwin Tommie, Pia Roman en Antje Ruud. De eerste stemronde bleek te weinig stemmen te hebben opgeleverd voor Jeroen en Mischa en beide heren moesten “Afscheid Nemen Bestaat Niet” van Marco Borsato zingen. Jeroen zong met meer power, maar zat er een aantal malen naast. Mischa was vlak, maar voldeed. Willem kon, met zijn nadruk op de Latino factor, niet anders dan Mischa redden. De blonde Zorro Jeroen liet nog eenmaal zien waarom hij zo ver was gekomen en nam trots afscheid van het publiek.

De opening van de uitslagshow bleek een (playback?) versie van Kiss van Prince waarbij de bloesjes belachelijk ver opengingen en er flink geheadbangd werd. Het klonk lekker en zag er goed uit. De Zorro missie bleek te bestaan uit het “onverwacht” verleiden van Pia, wat tot genante momenten leidde. Tommie en Roman brachten La Douwes een ontbijtje, Ruud en Dennis deden een verleidelijke versie van Hair (?), Mischa zei plompverloren dat Douwes “lekker rook” en Marijn barstte los in een gedicht… Kelvin dacht indruk te maken met een uitgebloeide bloem. Douwes bleek onder de indruk van Marijn’s gedicht. Maar goed: tweede sing-off. De oude OZN regel dat de geredde kandidaat uit de eerste show de tweede keer niet hoeft te zingen kwam opnieuw uit. En dus moesten Marijn en Kelvin voor Willem verschijnen met “Sluit Alle Deuren Maar” uit Joseph.  Beide heren zorgden voor kippenvel en vochtige ogen (wat een nummer is het toch…) en dit was zonder twijfel de mooiste sing off van de serie tot nu toe waarin echt gestreden werd voor de rol. Willem had veel woorden nodig (dat was met deze twee heren voor zich ook niet zo gek) maar redde uiteindelijk Marijn. Kelvin toonde zich een waardige en sympathieke verliezer en maakte met zijn slotnummer eigenlijk meer indruk dan in al zijn optredens tijdens de shows.

En toen waren er nog zes… De Zorro zoektocht levert tot nog toe veel aardige performances op, maar de lat moet de komende weken echt een stuk omhoog wil het interessant blijven. Deze week lijkt de eerste stap daarvoor te zijn genomen en nu er nog zes kandidaten over zijn is er hopelijk meer ruimte voor wat langere optredens met meer diepgang. Praat met ons mee op de chat…vanaf 20 uur kun je de chat vinden door te klikken op de Zorro special links bovenaan de homepage. Tot dan!

22 January 2011
N.v.t.
opzoeknaarzorro.avro.nl
Zorro, Op Zoek naar Zorro, Avro, Frits Sissing, Tommie Christiaan, Roman van der Werff, Zorro chat, Dennis de Groot, Marijn Brouwers, Mischa Kiek, Kelvin Wormgoor, Ruud van Overdijk, Jeroen Dekkers, Jacco Plooijer, Antje Monteiro