Achtergrond

De ZORRO chat….week 1

Het is weer begonnen…De AVRO geeft ons weer weken musicalgenot met de zoektocht naar een nieuwe Hoofdrolspeler voor de musical ZORRO. Elke week stelt Musicalworld de chat open voor alle mensen die live willen meepraten over de uitzending.

Hierbij een ongecensureerde samenvatting van de gebeurtenissen van WEEK 1. Kort door de bocht? Jazeker. Genuanceerd? Helemaal niet. Beledigend? Soms…. Maar wellicht kun JIJ volgende week zorgen voor meer nuance. Log in en chat mee!

De uitzending begon met een spetterende opening waarbij de Zorro’s allemaal een aandeel hadden in de vertolking van “I got a Feeling”. De mannen lieten meteen zien en horen dat ze een mooi ensemble vormen, dat vocaal zijn mannetje staat. De solo’s van de vorige winnaars zijn teleurstellend kort. Brigitte heeft wel een erg ouwelijke jurk aan, Freek heeft zich een kinky mohawk aangemeten en Noortje….Noortje was zo voorbij.

De introductie van de juryleden zorgt meteen voor enige spanning; vooral Willem Nijholt heeft nogal wat zinnen nodig om zijn status van Musical Maestro waar te maken. Sissing, die gisteren duidelijk niet erg op dreef was, had moeite hem af te kappen. En zei Nijholt nou echt dat we op zoek zijn naar een “verwijfd watje”??? Maar dan is het tijd voor de heren.

TOMMIE heeft de moeilijke taak een ernstig verkorte versie van “Tegen alle verwachtingen in” te zingen. Er wordt instemmend gezucht, Tommie opent de show op waardige wijze. Niet spectaculair, maar wel voldoende. Veel opmerkingen over zijn mooie ogen, zijn ondeugende uitstraling en het feit dat hij duidelijk ervaring heeft en dus een “veilige” kandidaat is.

KELVIN heeft het lastiger. “Sway” is een heel lastig nummer en hij heeft ook nog eens een ingewikkelde choreografie gekregen van de regie. Hij worstelt zich er moedig doorheen, maar komt vocaal niet erg uit de verf. Erg erotisch is het allemaal niet. Toch maar gaan voetballen?

SAMUEL doet het mooie “Zeg me dat het niet zo is” van Frank Boeien. Hij staat wat eenzaam uitgelicht en lijkt niet te mogen bewegen van de regie. Maar hij zingt zeker niet slecht, misschien wat veel vibrato hier en daar… Of hij kan acteren wordt niet helemaal duidelijk, maar het verhaaltje van het nummer komt zeker over. Van Willem krijgt hij het advies om elke dag aan een rekstok te gaan hangen om lengte te winnen de komende weken. Het lijkt ons een onmogelijke opgave voor de Rockkabouter.

ROMAN heeft het heerlijke “I Got Life”  uit Hair en weet zich omringd door een oergezellig ballet. Hij zingt het redelijk, al valt er, mede door een enorme galm op TV, niet veel van te verstaan. Roman voldoet, maar weet er geen opvallende performance van te maken. Je bent hem zo weer vergeten.

MARIJN zorgt voor grote verdeeldheid. Hij zingt “ Ik vroeg Teveel”  uit Joe in een heerlijk groots arrangement en weet de noten goed te raken. Maar waar sommige chatters onmiddellijk gegrepen worden door de uitstraling van deze “oudste”  kandidaat zijn anderen negatiever. Iedereen is het er wel over eens dat het fijn is dit nummer weer eens te horen. Maar of Marijn een serieuze kandidaat is?

JEROEN heeft het nummer “Billionaire”  gekregen en stort zich vol overgave in een duidelijk charme offensief. Hij flirt, kirt en schudt met zijn kontje, altijd een pre voor de bezoekers van de chat. Vocaal en muzikaal is het allemaal nogal een chaos. Maar een lekker bekkie heeft hij en dus zou hij nog wel eens ver kunnen komen.

SANDOR zingt “Tot het Einde”  uit Hercules. Het minst bekende nummer van de avond. Voor hem heeft de regie een wandeling achter de jury bedacht, wat eigenlijk nergens op slaat bij dit nummer. Hij is zeker niet het type voor ZORRO, maar zingt opvallend goed. Sandor heeft duidelijke fans en tegenstanders…een tikkie arrogant misschien?

RUUD hangt in het decor bij de opening van zijn nummer “Whattya Want from Me” en is duidelijk gekozen als “stoere vent”. Ook zijn nummer is schandelijk ingekort, wat tot een vreemde overgang in het nummer leidt waarbij hij van een trap moet hollen. Daarna laat hij de vreselijkste noten van de avond horen. Niet een beetje ernaast, maar heel erg. Toch veel instemmende zuchtjes op de chat….hij heeft wel wat.

MISCHA zingt “Mensenkind”  uit Tarzan; een onbegrijpelijke keuze. Vlak lied, vlak gezongen door een jongen die duidelijk de afgelopen nachten niet zo goed geslapen heeft. Hij worstelt zich door het nummer en maakt niet veel indruk. Nou ja…zijn borsthaar….dat dan weer wel. Fysiek is hij misschien wel het meest het type, maar vanavond kwam dat zeker niet goed uit de verf. Volgende week beter…

DENNIS DE GROOT moet doen alsof hij aan een kampvuurtje zit en vertolkt het nummer “Have you ever really Loved a Woman” van Bryan Adams. Een zeiknummer van jewelste en Dennis weet het ook nog zeikerig te zingen. Maar er is een chatter die onmiddellijk de telefoon pakt, dus misschien heeft de rest de magie van Dennis G nog niet begrepen.  We wachten af….

DENNIS TEN VERGERT sluit de show af met “Het is Over”. Niet de versie van Annie MG waarmee Brigitte Op Zoek naar Evita won, maar het nummer van Jeroen vd Boom. Hij verrast vanavond het meest, zeker na de matige vertolkingen in de introductieuitzending van gisteren. De jury prijst hem nog bijna het graf in door te lang door te zeuren over de kleine zaken die beter konden, maar over het algemeen vinden de chatters zijn optreden tot de top van vanavond behoren.

Terwijl Nederland stemt houdt Frits een diepteinterview met Isabel Allende (“Can you say something to our Zorros????) en zingen de heren een Mash-Up waar verder jury noch presentator enige aandacht besteden. Zing dan niet!

En dan de uitslag. Er werd veel gespeculeerd in de chatbox, maar niemand had de naam van Sandor voorspeld. Maar hij staat daar opeens, samen met Samuel. De Sing Off is spannend, Samuel is niet heel erg zuiver, maar Sandor kijkt alleen maar of hij naar de WC moet. Willem schopt van frustratie zijn voetenbankje om en roept in verwarring de naam die de MW chatters niet willen horen. Sandor eruit! De schok is immens. Meteen voer voor grote discussie over de psychische gesteldheid van meneer Nijholt. En kan iemand de onderkin van La Douwes (hahahahahaha) omhoog duwen? Ze lijkt geschokt! Sandor mag als eerste het afscheidslied zingen, maar de chat is nog zo vol van deze eerste shocker dat we nauwelijks opletten. Een bekend lied is het niet, en die laatste noot is…..nou ja, een echte laatste noot.

Week 1 zit erop en meteen is weer duidelijk waarom we zo van deze formule houden en hem haten op hetzelfde moment. Mag Nijholt deze beslissing zomaar nemen zonder ruggespraak? En was de open mond van La Douwes gespeeld of echt? En wat waren de nummers kort! En wat liggen de heren dicht bij elkaar! Geen WOW performances vanavond, geen dramatisch slechte ook (misschien op het kampvuur na). Op Zoek naar Zorro zal de komende weken nog veel stof tot discussie geven. Discussieer mee en log volgende week zaterdag in op de Chatbox van Musicalworld.nl!

01 January 2011
Overig
zorro.avoro.nl
Zorro, Op Zoek naar Zorro, Avro, Frits Sissing, Tommie Christiaan, Sandor Sturbl, Roman van der Werff, Dennis Ten Vergert, Dennis de Groot, Marijn Brouwers, Mischa Kiek, Kelvin Wormgoor, Samuel Hubner Casano, Ruud van Overdijk, Jeroen Dekkers